ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Σαρδέλες με σάλτσα και καυτερή πιπεριά, από τη Χαλκιδική

dsc_6920

Είναι προτιμότερο να ζητήσουμε από τον ιχθυοπώλη μας να καθαρίσει τα ψάρια, για να μην κουραστούμε ούτε να χάσουμε χρόνο.

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 30΄ Μαγείρεμα: 15΄

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1.200 γρ. σαρδέλες, καθαρισμένες από κεφάλια, λέπια και εντόσθια
  • 3 ώριμες μεγάλες ντομάτες, τριμμένες, μαζί με το ζουμί τους
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • τα φύλλα από 1/4 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνουμε τις σαρδέλες και τις πασπαλίζουμε και από τις δύο πλευρές με το αλεύρι.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις σαρδέλες για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά.

Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.

Ρίχνουμε στο ίδιο λάδι τις ντομάτες, την καυτερή πιπεριά και τον μαϊντανό και μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.

Αλατοπιπερώνουμε, τακτοποιούμε τις τηγανισμένες σαρδέλες στη σάλτσα και σείουμε το τηγάνι ώστε να καλυφθούν καλά.

Μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.

Συνοδεύουμε με χοντροκομμένες τηγανητές πατάτες.

Τι πίνουμε
Διαλέξτε: ρετσίνα, φρέσκια Σαντορίνη, ένα παγωμένο τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο!

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr