Επιστροφή στα μπακάλικα της γειτονιάς: Παγκράτι

Επιστροφή στα μπακάλικα της γειτονιάς: Παγκράτι

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν κάτι θετικό βγήκε από τον κατ’οίκον περιορισμό, είναι το ότι επιστρέψαμε στα μικρά καταστήματα τροφίμων της περιοχής μας, εκεί όπου μας απευθύνονται με το μικρό μας όνομα και μας ρωτάνε τι θα μαγειρέψουμε σήμερα. Ακολουθούμε τη συντάκτρια του «Γ» Νένα Δημητρίου στα ψώνια της στο Παγκράτι και σημειώνουμε νόστιμες διευθύνσεις.

Εξυπηρετούμαι με τα κοντινά, τα μικρά, τα καινούργια που ίσως προσπερνούσα, όμως στην ποιότητα δεν χρειάστηκε να κάνω καμία έκπτωση, το Παγκράτι έχει απ’ όλα. Ο ψαράς μου, ο Αντρέας, στην πλατεία Βαρνάβα, παραδέχεται πως είδε την πελατεία του να ανανεώνεται και να μεγαλώνει εν καιρώ καραντίνας, καθώς οι περίοικοι που εργάζονταν μέχρι το απόγευμα δεν τον προλάβαιναν ανοιχτό, ενώ τώρα είναι περισσότεροι όσοι μένουν σπίτι και δοκιμάζουν καινούργιες μαγειρικές.

Νέα πελάτισσα έγινα στο Batavia, ένα μπαχαράδικο λίγα βήματα από την πόρτα μου, που διαθέτει και τρόφιμα, ασιατικά προϊόντα, υπερτροφές, αιθέρια έλαια. Πήρα βασιλικούς χουρμάδες και κρεμμύδι αποξηραμένο, νόστιμη ευκολία για σούπες και γρήγορες σάλτσες. Πρώτη φορά πήρα ψωμί για τοστ από την Πνύκα, που εδώ και σχεδόν έναν χρόνο έχει ανοίξει νέο κατάστημα κοντά στο εργαστήριο. Κρατάει σχεδόν 14 μέρες στο ψυγείο, αλλά φυσικά τελειώνει πριν από τη βδομάδα. Έχω κοντά μου τον Παπούλια, έναν από τους καλούς παλιούς χασάπηδες. Εκτός από κρέας, παίρνω γραβιέρα Αρκαδίας, πίτες για σουβλάκι και πεϊνιρλί.

Στο Παραδοσιακό Μπακάλικο είχα λίγο χρόνο και ξεψάχνισα τα ράφια. Βρήκα έτσι τις νόστιμες κρέμες του Τσέλλου και γυαλιστερό ανθό αλατιού Μεσολογγίου. Δεν αλλάζω το κατσικίσιο τυρί από το Τυροκομιό, που με προμηθεύουν σε φέτες οι κυρίες του παντοπωλείου. Ανάμεσα στις φέτες του τυριού βάζουν ένα ριζόχαρτο για να μην κολλάνε και σπάνε – εγώ αυτό το λέω «φροντίδα».

ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

Ιχθυοπωλείο ο Αντρέας Μελίσσου 6, Πλατεία Βαρνάβα, Παγκράτι, 210-75.67.987

Batavia Φιλολάου 87, Παγκράτι, 213-03.83.722

Πνύκα Πρατίνου 2, Παγκράτι, 210-72.51.941 

Παπούλιας Πύρρωνος 2, Πλατεία Βαρνάβα, Παγκράτι, 210-75.18.000

Παραδοσιακό Μπακάλικο Πρόκλου 31, Πλατεία Βαρνάβα, Παγκράτι, 210-75.60.055

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή