Kobra: Ρωμαλέο bar food

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν περισσότερες παρέες φίλων έφτιαχναν μπαρ όπως τα ονειρεύονται για να περνάνε οι ίδιοι καλά –όπως συνέβη με την παρέα που έφτιαξε την Kobra– , πιθανολογώ πως θα είχαμε πολλαπλάσια κίνητρα να βγούμε, να συστηθούμε με τις κατά περίπτωση ιδιαιτερότητές τους. Μουσική με χαρακτήρα, φιλικό σέρβις, διάθεση να σε βάλουν να καθίσεις εκεί που προτιμάς, μια άνεση καθόλου προσποιητή. Η Kοbra, αν την εξετάσουμε μόνο ως all-day μπαρ, έχει ιδιαίτερα καλό, ασυνήθιστο φαγητό.

Kobra: Ρωμαλέο bar food-1

Την κουζίνα έχει αναλάβει ο Άνταμ Κοντοβάς, ταλαντούχος, ανατρεπτικός και τολμηρός μάγειρας, που δεν φοβήθηκε να σερβίρει σε μια μπάρα των Εξαρχείων «καρμπονάρα» με αλμύρα εν είδει μακαρονιού, καπνιστά μύδια, έναν απίθανο πυκνό ζωμό και πράσινα αμύγδαλα, ένα πιάτο που θα μπορούσε να σταθεί σε πολλά σπουδαία ρεστό της πόλης. Με έμπνευση τις street food αναφορές της Ασίας και τα αξεπέραστα comfort junk της Αμερικής, φτιάχνει μια πικάντικη και άκρως τραγανοζουμερή φτερούγα κοτόπουλου, γεμιστή με χοιρινό κιμά και γαρίδα. Ορίστε; Ναι. Πολλές εργατοώρες απαιτούνται για την παρασκευή της, αλλά η ομάδα του δεν φαίνεται να φοβάται την πολλή δουλειά.

Kobra: Ρωμαλέο bar food-2

Άλλα κοπιώδη και νόστιμα, που δεν περιμένεις να φας σε ένα μπαρ: πάπια dry age με κριτσανιστή πετσούλα και τους χυμούς του πουλερικού ως πιάτο ημέρας, δικό τους kimchi και δικό τους λουκάνικο με μίσο, poke bowl με βασιλική ζαργάνα (όταν υπάρχει, αλλιώς ψάρι ημέρας), τηγανητή πατάτα σαν ένα napoleon με πολύ λεπτές στρώσεις πατάτας με τόφου και χέλι (προσωπικό αγαπημένο πιάτο του μενού), αλλά και «curry puffs», πικάντικα πιτάκια με απαλή πουρεδένια υφή και σούπερ ωραία ελαστική ζύμη – έρχονται μέσα σε σακουλάκι που χρειάζεται να σκίσεις για να τα φας.

Kobra: Ρωμαλέο bar food-3

Ωραίο παιχνίδι, εντείνει την αγωνία. Πίτσα με ζυμάρι αργής ωρίμανσης με το κομμάτι και σερβιρισμένη όπως αρμόζει: σε πιατάκι χάρτινο για πάρτι, μια vegan μακαρονάδα που τρώμε όλοι οι μη vegan, και άλλα ακόμα για την μπίρα, το κρασί ή το ποτό. Το βράδυ, η ένταση της μουσικής ανεβαίνει πολύ. Αν θέλετε να εστιάσετε στο φαγητό, πηγαίνετε κατά τις 20.00.

ΥΓ. Σερβίρουν και ένα ενισχυμένο τοστ, που έλειπε από ολόκληρη την Αθήνα.

Kobra: Ρωμαλέο bar food-4

 Περί τα 25 €/άτομο με ποτό, ανοιχτά καθημερινά από τις 09.00.

Η κουζίνα σερβίρει 11.00- 17.30 κάποια ελαφριά σνακ και βραδινό 19.00- 23.30.

  • Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

Kobra, Ναυαρίνου 11, Εξάρχεια, Τ/ 210-36.38.134.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή