100 κρασιά για το καλοκαίρι | Τα Αφρώδη

100 κρασιά για το καλοκαίρι | Τα Αφρώδη

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιλέξαμε 100 κρασιά από 100 διαφορετικά οινοποιεία. Αυτές είναι οι καλοκαιρινές μας προτάσεις για νέες και ξεχωριστές γευστικές εμπειρίες, που απευθύνονται σε όλους τους ουρανίσκους.

ΤΑ ΑΦΡΩΔΗ

Τα αφρώδη είναι κρασιά που σε κάνουν να ξεδιψάς. Σχεδόν επιβάλλεται να πιεί κανείς ένα αφρώδες σαν απεριτίφ σε ένα μπαρ το απόγευμα μετά την παραλία ή μετά το δείπνο. Θα πρότεινα μάλιστα να το δοκιμάσετε σε ποτήρι λευκού κρασιού αντί για το κλασσικό flute. Έτσι θα μπορέσει να εκφράσει καλύτερα τα αρώματά του.

  1.  Santo Demi-Sec Sparkling Rosé, Μανδηλαριά – Ασύρτικο, Santo Wines, Σαντορίνη, 24.50€ Αφρώδες ροζέ από τον συνεταιρισμό της Σαντορίνης, Santo Wines. Οι ποικιλίες Μανδηλαριά και Ασύρτικο σε ένα blend που η μία συμπληρώνει την άλλη. Ώριμο κόκκινο φρούτο με υψηλή οξύτητα που ισορροπεί τα υπολειμματικά σάκχαρα.
  2. Debina Ημιαφρώδες 2018, Κτήμα Γκλίναβος, Ζίτσα, 11.40€ Είναι γνωστή η Ζίτσα για τα αφρώδη κρασιά που παράγει εδώ και δεκαετίες. Το Κτήμα Γκλίναβου έχει ένα πολύ ωραίο, φρουτώδες και με λίγο αφρισμό κρασί από την ποικιλία Ντεμπίνα, άλλη μία γηγενή, σπάνια ελληνική ποικιλία.
  3. Amalia Brut, Μοσχοφίλερο, Κτήμα Τσέλεπου, Μαντινεία, 16.10€ Το Κτήμα Τσέλεπου, έχει συνδεθεί με τα ποιοτικά αφρώδη κρασιά που παράγει. Το Amalia Brut είναι από τα πρώτα αφρώδη κρασιά παραγμένα με την παραδοσιακή μέθοδο της Καμπανίας στην Ελλάδα, και παραμένει μία από τις ποιοτικότερες επιλογές στην ελληνική αγορά.
  4. PetNat, Σαββατιανό, Vassaltis Vineyards, Σαντορίνη, 14.90€ Η νεανική ομάδα του οινοποιείου Vassaltis δημιουργεί εδώ και χρόνια έναν pet nat ελαφρύ, φρουτώδες, πολύπλοκο αφρώδη οίνο. Ο αφρισμός του λόγο της οινοποίησης δεν είναι τόσο επίμονος αλλά σίγουρα είναι ένα αφρώδες που πρέπει να δοκιμάσετε.
  5. Μοσχάτο Bubbly, Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Απόστολος Ματάμης, Λήμνος, 12.60€ Ένα ελληνικό Moscato d’ Asti από τη Λήμνο. Ο Απόστολος Ματάμης, μετρ της αφρώδους οινοποίησης, δημιούργησε ένα λευκό ημίγλυκο και ημιαφρώδη οίνο ιδανικό για aperitif τα ζεστά καλοκαιρινά απογεύματα.
  6. Αφρός, Ροδίτης, Οινοποιείο Κεχρή, Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, 9.50€ Μην το χάσετε! Πραγματικά μια ημιαφρώδης pet nat Ρετσίνα που θα αλλάξει γαστρονομικά το καλοκαίρι σας. Το Οινοποιείο Κεχρή, έχει δημιουργήσει τον απόλυτο γαστρονομικό συνδυασμό για το καλοκαιρινό τραπέζι σε ένα ταβερνάκι με ψαρομεζέδες.
  7. Καρανίκα Rosé Brut, Ξινόμαυρο, Κτήμα Καρανίκα, Αμύνταιο, 16.95€ Κανένα άλλο οινοποιείο στην Ελλάδα δεν έχει συνδέσει το όνομά του τόσο πολύ όσο το Κτήμα Καρανίκα με τα αφρώδη κρασιά. Στην ψυχρή περιοχή του Αμυνταίου δημιουργεί πραγματικά διαμάντια από τις ποικιλίες Ξινόμαυρο και Ασύρτικο.
  8. Deus Rosato, Syrah, Οινοποιΐα Cavino, Αχαΐα, 11.90€ Ο οινολόγος της Cavino-Μέγα Σπήλαιο, Στέλιος Τσίρης, έχει πραγματικά μεράκι και αγάπη για το κρασί. Το Deus Rosato, είναι ένα ημιαφρώδες ροζέ, ημίγλυκο, από τη γαλλική ποικιλία Syrah.
  9. Ωδή Πανός, Μοσχοφίλερο, Κτήμα Σπυρόπουλου, Μαντινεία, 11.40€ Από τα πρώτα αφρώδη κρασιά που δοκίμασα ενώ ήμουν φοιτητής. Το αφρώδες Μοσχοφίλερο από το Κτήμα Σπυρόπουλου είναι ένα αφρώδες ανθικό, αρωματικό, ευχάριστο κρασί, που πίνεται και μόνο του.
  10. Aphrodite, Μοσχόμαυρο – Ξινόμαυρο, Οινοποιείο Ταραλά, Ημαθία, 16.00€ Ένα κόκκινο αφρώδες από το οινοποιείο Ταραλά. Έχει υπολειμματικά σάκχαρα, τόσα όσα πρέπει ώστε να είναι πιο ελκυστικό και ημίξηρο. Έχει έντονα αρώματα ώριμων μαύρων και κόκκινων φρούτων.
  11. Αμύνταιο Ροζέ Demi Sec 2017, Ξινόμαυρο, Ε.Α.Σ. Αμυνταίου, Αμύνταιο, 11.00€ Ο συνεταιρισμός του Αμυνταίου παράγει το ροζέ demi sec Ξινόμαυρο, που έχει μεγάλη ιστορία. Ισορροπεί εξαιρετικά την γλύκα των σακχάρων και του φρούτου, με την οξύτητα του κρασιού.
  12. Sparkling Wine Traditional Method Brut, Βιδιανό, Οινοποιείο Δουλουφάκη, Κρήτη, 19.60€ Ο Νίκος Δουλουφάκης κάνει ίσως ένα από τα πιο πολύπλοκα και ποιοτικά αφρώδη κρασιά στην Ελλάδα. Έδωσε μια άλλη διάσταση στο Βιδιανό, με την πρώτη αφρώδη εκδοχή του με παραδοσιακή μέθοδο παραγωγής.

Τα κρασιά βρίσκουμε σε online καταστήματα, όπως επίσης και σε ενημερωμένες, φυσικές κάβες.

~

100 κρασιά για το καλοκαίρι

Τα Λευκά | Μέρος 1 & Μέρος 2

Τα Ροζέ

Τα Αφρώδη

Τα Ερυθρά

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή