Ρεθυμνιώτικος φούρνος: Μυστράκης

Ρεθυμνιώτικος φούρνος: Μυστράκης

34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν μοιάζει με κανένα άλλο κρητικό παξιμάδι αυτό που φτιάχνει η κ. Ευαγγελία Μυστράκη με τους γιους της, από το 1974 η ίδια και πριν η πεθερά της. Ζυμωμένο στο χέρι με ελαιόλαδο, προζύμι και αλεύρι τριών λογιών, πλασμένο σε κουλουρίτσες και όχι ντάκους, ψήνεται ανά οκτώ τεμάχια και μόνο για λίγα λεπτά στον ξυλόφουρνο.

Ρεθυμνιώτικος φούρνος: Μυστράκης-1

Το παξιμάδι των Μυστράκηδων παραμένει αφράτο, τόσο που, αν το βουτήξετε για λίγο στο ζουμί της σαλάτας, ξαναγίνεται σαν το κανονικό ψωμί, χωρίς να τρίβεται. Στο σύγχρονο πωλητήριο που έχουν φτιάξει λίγα μέτρα από την πλατεία του Ατσιπόπουλου, θα βρείτε κι άλλα παξιμάδια, κριθαρένιο, φτάζυμο, με χαρούπι, ντάκους και κουλουράκια ημίγλυκα.

Πλατεία Αγίου Ελευθερίου, Ατσιπόπουλο Ρεθύμνου, Τ/28310-31.397

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή