Μια Σιτσιλιάνα στην Ερμούπολη μας φτιάχνει pastiera και pizza bianca

Μια Σιτσιλιάνα στην Ερμούπολη μας φτιάχνει pastiera και pizza bianca

Η Κιάρα Αλιότα άφησε για λίγο τις Μπιενάλε και τα καλλιτεχνικά της πρότζεκτ και μας ετοίμασε δύο εμβληματικές συνταγές της πατρίδας της

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έχει κοντό, αγορίστικο μαλλί αλά Όντρεϊ Χέπμπορν, φοράει χτυπητό κόκκινο κραγιόν, cat eye γυαλιά, κόκκινα βίντατζ σκουλαρίκια και φόρεμα με έντονα σχέδια – αργότερα έμαθα ότι τα patterns είναι ειδικότης της. Συναντηθήκαμε στο καφέ/γκαλερί του άνδρα της, το οποίο μοσχοβολούσε ζεστή σοκολάτα – μόλις είχε ξεφουρνιστεί μια πάστα φλόρα με vegan κρέμα σοκολάτας. Με εσπρεσάκι και γλυκό έμαθα πως η Κιάρα γεννήθηκε στην Καλτανισέτα της Σικελίας, τη μοναδική πόλη όπου δεν έχει πάει Έλληνας, όπως μου λέει η ίδια. Βέβαια, τελικά δεν τη γλίτωσε, αφού η Ελλάδα βρέθηκε αργότερα στον δρόμο της. Μεγάλωσε λοιπόν σε αυτή τη νότια επαρχία της Ιταλίας, όπου έζησε μέχρι τα 18 της. «Η μαμά δεν ήξερε καθόλου να μαγειρεύει.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή