Ψαράκι: Τι δουλειά έχει μια ψαροταβέρνα ανάμεσα σε κοψίδια και παϊδάκια;

Ψαράκι: Τι δουλειά έχει μια ψαροταβέρνα ανάμεσα σε κοψίδια και παϊδάκια;

Στα Καλύβια, την αττική πρωτεύουσα των κοψιδιών, θα πάτε για να δοκιμάσετε ολόφρεσκο ψάρι και θαλασσινά από μια πρώην ζαχαροπλάστισσα!

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πλατεία Ευαγγελιστρίας είναι η κεντρική των Καλυβίων, τυπική ελληνικού χωριού, με την εκκλησία στο κέντρο και γύρω της ταβέρνες, καφενεία και εμπορικά καταστήματα. Ακόμα κι αν δεν ξέρεις πού βρίσκεται, θα σε οδηγήσει η οικεία μυρωδιά της ψησταριάς. Και όμως, περπατώντας λίγα βήματα στον ήσυχο πεζόδρομο με τις νεραντζιές, πίσω από την εκκλησία, πιάνεις αμέσως στον αέρα την ευωδιά ψαρικών και θαλασσινών στα κάρβουνα, τελείως απροσδόκητη για την περιοχή. Αιτία το ΨαΡΑΚΙ, η μοναδική ψαροταβέρνα του χωριού, που βάζει κάτω πολλές της παραλίας.

Μια ζαχαροπλάστισσα άνοιξε ψαροταβέρνα στα Καλύβια!

Μεσημέρι ήταν όταν βρεθήκαμε πάνω από τα γκάζια και τις σχάρες με τα τηγάνια και τις κατσαρόλες, την ώρα που σιγόβραζε αρωματικός ζωμός από κεφάλια και κελύφη γαρίδας. «Τα υπόλοιπα από το καθάρισμα ψαριών και θαλασσινών δεν τα πετάμε, είναι η βάση για τις σάλτσες και τα μαγειρευτά μας», εξηγεί η ιδιοκτήτρια και μαγείρισσα Μαρία Βασιλείου. Το ΨαΡΑΚΙ ήταν δική της ιδέα και υλοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2017 στη θέση μιας μικρής ταβέρνας με τη μισή από τη σημερινή έκταση, την οποία διατηρούσε μια κυρία η οποία «έφερε» την πατρίδα της, τη Χαλκίδα, στα Καλύβια.

Ήταν εκείνη που μετέδωσε στη Μαρία την αγάπη για τα ψαρομαγειρέματα, την εκπαίδευσε για ένα χρόνο και της έμαθε πολλές συνταγές. Σημειώνω πως η Μαρία είναι ζαχαροπλάστισσα και δεν είχε ασχοληθεί στο παρελθόν με επαγγελματική μαγειρική. Με άλλα λόγια, μια ζαχαροπλάστισσα άνοιξε ψαροταβέρνα στα Καλύβια. Αν μη τι άλλο, σου κεντρίζει το ενδιαφέρον!

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή