Μελομακάρονα: Βρήκαμε πού πουλάνε τα πιο νόστιμα

Μελομακάρονα: Βρήκαμε πού πουλάνε τα πιο νόστιμα

Από συνοικιακούς φούρνους μέχρι λουσάτα ζαχαροπλαστεία, γυρνάμε, δοκιμάζουμε και επιλέγουμε τα μελομακάρονα που θα ψωνίσουμε φέτος, αν δεν φτιάξουμε τα δικά μας

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χριστούγεννα δίχως μελομακάρονα δεν γίνονται. Είναι κι αυτό ένα γλύκισμα ενταγμένο στο γενικό σύνολο των γλυκών των ημερών, που φτιάχνεται με βασικά υλικά όλα εποχικά: ελαιόλαδο, χυμό πορτοκαλιού, μέλι, καρύδια. Οι έμπειροι ζαχαροπλάστες ξέρουν ότι για να γίνουν αφράτα και νόστιμα τα μελομακάρονα δεν θέλουν πολύ ζύμωμα, μια-δυο γύρες, ίσα να αναμειχθούν τα υλικά. Το σιρόπιασμα επίσης, θέλει προσοχή. Σε άλλα ζαχαροπλαστεία τα σιρόπιαζουν κρύα με ζεστό το σιρόπι και σε άλλα κάνουν το αντίθετο. Και οι δύο τρόποι είναι σωστοί, αλλά με ελαφρώς διαφορετικό αποτέλεσμα. Στην πρώτη περίπτωση (κρύα μελομακάρονα–ζεστό σιρόπι) γίνονται πιο μαλακά, ενώ στη δεύτερη (ζεστά μελομακάρονα–κρύο σιρόπι) είναι πιο τραγανά εξωτερικά και τρυφερά εσωτερικά. Τέλος, το μέλι πρέπει να είναι πολύ καλής ποιότητας.

Στα παρακάτω ζαχαροπλαστεία βρίσκουμε τα πιο λαχταριστά μελομακάρονα και κάθε χρόνο τα αναζητάμε.

Αφοί Ασημακόπουλοι: με πορτοκαλένια αίσθηση

Εδώ βγάζουν δυο λογιών μελομακάρονα – κλασικά και ισλί. Και για τα δύο μαζεύονται ουρές στην Τρικούπη τα Χριστούγεννα. Άριστα μελωμένα και ζουμερά, τα «απλά» έχουν μπόλικα μπαχαρικά και πορτοκαλένια αίσθηση. Στα αγαπημένα μου, τα ισλί, η γέμιση έχει τριμμένο καρύδι ενώ η κορυφή τους στολίζεται με λίγο πράσινο φιστίκι. Και τα δύο με θυμαρίσιο μέλι από την Κεφαλλονιά. Και τα δύο κολασμένα. Γ. Π.

Τιμή: 20,50 €/κιλό (απλοί), 21,50 €/κιλό (ισλί)

Χαριλάου Τρικούπη 82, Τ/210-36.10.092

Φούρνος Σαχινίδη: ιδιαίτερα αρωματικά

Αυτά τα μελομακάρονα εξωτερικά μοιάζουν στεγνά, όμως η όψη τους ξεγελάει. Στο κέντρο είναι μελωμένα υπέροχα, μαστιχωτά και ιδιαιτέρως αρωματικά. Μια μικρή, ευχάριστη έκπληξη. Ν. Μ.

Τιμή: 16,50 €/κιλό (μικρά)  14,50 €/κιλό (μεγάλα)

Μαντζουράκη 2, Ψυχικό, Τ/210-69.26.286

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή