Σπανακόρυζο στον φούρνο με αυγά και ανθότυρο

Σπανακόρυζο στον φούρνο με αυγά και ανθότυρο

Ένα σπανακόρυζο πολύ μακριά από το παραδοσιακό που έχουμε συνηθίσει αλλά σίγουρα θα το λατρέψετε

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαδικασία

  1. Κόβουμε φετάκια τα κρεμμυδάκια και ψιλοκόβουμε τον άνηθο.
  2. Στην κατσαρόλα βάζουμε το μισό λάδι και, όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τα ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να μαραθούν.
  3. Τότε ρίχνουμε το σπανάκι όπως είναι με τα νερά του πλυσίματος, ανακατεύουμε και κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι για να αχνιστεί το σπανάκι και να «πέσει» οπότε το ανακατεύουμε για λίγο, με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, για να φύγουν τα πολλά υγρά.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
  5. Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ταψάκι, προσθέτουμε 2 φλιτζάνια βραστό νερό, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και τον άνηθο.
  6. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το φαγητό στον φούρνο.
  7. Μετά από λίγο ανακατεύουμε ξανά για να μην κολλήσει το ρύζι.
  8. Συνολικά χρειάζεται 20 λεπτά ψήσιμο περίπου.
  9. Οταν σχεδόν πήξει το σπανακόρυζο κάνουμε με το κουταλάκι 4 συμμετρικά πηγαδάκια και σπάμε στο καθένα ένα αυγό.
  10. Αλατοπιπερώνουμε τα αυγά και τα περιχύνουμε με λίγο από το μισό λάδι που έχουμε κρατήσει.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή