Σπαγγέτι με κολοκυθάκια, αρακά και δυόσμο

Σπαγγέτι με κολοκυθάκια, αρακά και δυόσμο

Τα τραγανά κολοκυθάκια της εποχής μπερδεύονται με τον γλυκό αρακά, τον μυρωδάτο δυόσμο και ένα αιχμηρό κεφαλοτύρι σε μια λαχταριστή μακαρονάδα

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαδικασία

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και το μισό σκόρδο για 1 λεπτό, μέχρι να αρωματιστεί το λάδι.
  2. Ρίχνουμε τους κύβους ψωμιού, σοτάρουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας και αποσύρουμε.
  3. Αδειάζουμε τους κύβους σε ταψάκι και τους ψήνουμε για 10 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 170°C.
  4. Ξεφουρνίζουμε, αλατοπιπερώνουμε, τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και αφήνουμε στην άκρη.
  5. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  6. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κολοκυθάκια στο υπόλοιπο ελαιόλαδο με το υπόλοιπο σκόρδο, σε δυνατή φωτιά, για 1 λεπτό.
  7. Αποσύρουμε, προσθέτουμε τον αρακά και ανακατεύουμε.
  8. Όταν είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, τα παίρνουμε με πιρούνα από την κατσαρόλα τους και τα ρίχνουμε στο σκεύος με τα κολοκυθάκια.
  9. Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τον δυόσμο, τον χυμό και το ξύσμα και ανακατεύουμε.
  10. Μοιράζουμε σε πιάτα, σκορπίζουμε τα κρουτόν και πασπαλίζουμε με το τυρί.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή