Πατάτες φούρνου με φυστικοβούτυρο

Πατάτες φούρνου με φυστικοβούτυρο

Αυτό κι αν είναι έκπληξη. Και όμως, οι φουρνιστές πατάτες συνδυάζονται τέλεια με την ξηροκαρπάτη νοστιμιά του φυστικοβούτυρου

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
20′ προετοιμασία
40′ ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 6

  • 1.500 γρ. πατάτες, με τη φλούδα τους, πλυμένες, κομμένες λεπτές κυδωνάτες
  • 30 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το ταψί
  • 30 ml χυμός λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιo
  • 90 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • αλάτι, πιπέρι
  • φυλλαράκια ρίγανης
  • ξύσμα μοσχολέμονου

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις πατάτες φούρνου με φυστικοβούτυρο σε μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες, το λάδι, τον χυμό λεμονιού, το μέλι, το φυστικοβούτυρο, το σκόρδο, το καγιέν, αλάτι και πιπέρι.
  2. Σκεπάζουμε και μαρινάρουμε για 1 ώρα.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  4. Λαδώνουμε ένα ταψί που να χωράει τις πατάτες σε μονή στρώση και τις αδειάζουμε εκεί.
  5. Ραντίζουμε με λίγο λάδι επιπλέον και ψήνουμε για 40 λεπτά, γυρίζοντάς τες δύο φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  6. Στο δεύτερο γύρισμα σκορπίζουμε φυλλαράκια ρίγανης.
  7. Ξεφουρνίζουμε, βάζουμε σε πιατέλα και προσθέτουμε ξύσμα μοσχολέμονου.
  8. Σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή