Κοτόσουπα αρωματική με ρύζι

Κοτόσουπα αρωματική με ρύζι

Είναι από αυτά τα φαγητά που σε στυλώνουν, που σε αναπτερώνουν, η κοτόσουπα. Και σε αυτή της την εκδοχή στη χύτρα ταχύτητας γίνεται πολύ πιο γρήγορα και αποκτά έξτρα συμπυκνωμένη γεύση.

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
15′ προετοιμασία
50′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5′

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοτόσουπα αρωματική με ρύζι, ξεκινάμε βάζοντας τα κομμάτια του κοτόπουλου στη χύτρα, μαζί με το νερό, τη δάφνη, το θυμάρι, τους κόκκους πιπεριού και αλάτι.
  2. Κλείνουμε τη χύτρα με το καπάκι της, ρυθμίζουμε την ένδειξη της βαλβίδας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά.
  3. Μόλις κοχλάσει το υγρό, ανασηκωθεί η βαλβίδα και βγαίνει ατμός, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή ένταση και βράζουμε για 30 λεπτά.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τον ατμό και ξεσκεπάζουμε τη χύτρα.
  5. Βγάζουμε το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα, το αφήνουμε σε μια πιατέλα και, όταν κρυώσει λίγο, το ξεψαχνίζουμε και κομματιάζουμε το ψαχνό.
  6. Σουρώνουμε τον ζωμό της χύτρας, τον ρίχνουμε ξανά στο σκεύος και δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
  7. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο, τις πατάτες, το σέλερι και το ρύζι και κλείνουμε ξανά τη χύτρα με το καπάκι της, ρυθμίζοντας τη βαλβίδα στο «ένα».
  8. Μόλις ανασηκωθεί η βαλβίδα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε τα λαχανικά για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  9. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε ξανά τον ατμό και ρίχνουμε στη χύτρα το ψαχνό του κοτόπουλου, τον χυμό λεμονιού και αλάτι.
  10. Ανακατεύουμε και μοιράζουμε τη σούπα σε πιάτα. Ραντίζουμε κάθε μερίδα με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με ρίγανη και σερβίρουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή