Κεφτεδάκια κοτόπουλου με κεφαλοτύρι, κοκκινιστά

Κεφτεδάκια κοτόπουλου με κεφαλοτύρι, κοκκινιστά

Πανεύκολη συνταγή, με τρία ωραία κόλπα: τον κιμά κοτόπουλου, την προσθήκη κεφαλοτυριού για νοστιμιά και το ότι η σάλτσα βράζει μαζί με τους κεφτέδες, μετά το ελαφρύ σοτάρισμά τους, στο ίδιο τηγάνι.

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ωραίο, μερακλίδικο και εύκολο καθημερινό φαγητό που μας βγάζει πάντα ασπροπρόσωπους. Τα ατού της συνταγής: η επιλογή κιμά κοτόπουλου που κάνει το όλον πιο ελαφρύ και πιο υγιεινό. Η προσθήκη ενός πικάντικου κεφαλοτυριού που απογειώνει τη γεύση – σε μικρή ποσότητα, παρακαλώ. Και το γεγονός ότι δεν βράζουμε χωριστά τη σάλτσα, τηγανίζουμε αλλού τους κεφτέδες και τα ενώνουμε στο τέλος. Οι κεφτέδες σοτάρονται σε ελαχιστο λάδι στο τηγάνι και μετά εκεί βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσα για να συμμαγειρευτούν όλα για λίγα λεπτά.

30′ προετοιμασία
25′ μαγείρεμα
Σύνολο: 55′

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα κεφτεδάκια κοτόπουλου με κεφαλοτύρι, κοκκινιστά ζυμώνουμε τον κιμά με το τυρί, τη μαντζουράνα, τους κρόκους, το μοσχοκάρυδο, το λάδι, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο και πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια στο μέγεθος του καρυδιού
  2. Βάζουμε λίγο αλεύρι σε ένα πιάτο και «περνάμε» τα κεφτεδάκια, ώστε να καλυφθούν καλά.
  3. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κεφτεδάκια για 2-3 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ροδίσουν.
  4. Ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα, ανακατεύουμε και μετριάζουμε τη φωτιά.
  5. Μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα κεφτεδάκια και να δέσει η σάλτσα.
  6. Συνοδεύουμε το φαγητό με πατάτες τηγανητές, που μπορούμε, αφού τις τηγανίσουμε να τις ρίξουμε «μπλουμ» στη σάλτσα. Εναλλακτικά, με ένα αφράτο πιλάφι ή λίγα ζυμαρικά. Μια άλλη ιδέα είναι να το σερβίρουμε με ζεστές πίτες σουβλακιού και μια πλούσια πράσινη σαλάτα ή μπρόκολο βραστό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 212.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή