Κλασική ομελέτα σε μισοφέγγαρο, κάθε φορά λίγο διαφορετική

Κλασική ομελέτα σε μισοφέγγαρο, κάθε φορά λίγο διαφορετική

Μια ομελέτα ζουμερή, αφράτη και σχεδόν λευκή, με λίγο γάλα ή κρέμα γάλακτος στο μείγμα

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ομελέτα ζουμερή, αφράτη και σχεδόν λευκή, με λίγο γάλα ή κρέμα γάλακτος στο μείγμα, αν και όχι απαραιτήτως, και βούτυρο στο τηγάνι, την οποία μπορούμε να εμπλουτίσουμε με ένα σωρό υλικά.

6′ προετοιμασία, 3′ μαγείρεμα, 1′ αναμονή: Σύνολο: 10′

Υλικά

Μερίδες: 1

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κλασική ομελέτα σε μισοφέγγαρο, αρχικά ρίχνουμε, σε βαθύ μπολ, τα αυγά, το γάλα (ή την κρέμα ή το ξίδι) και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε πολύ καλά με το σύρμα. Πρέπει να γίνουν κρεμώδη, βελούδινα, αφράτα και να αποκτήσουν πολύ ανοιχτό χρώμα.
  2. Χτυπάμε έντονα για 5-6 λεπτά. Αν έχουμε χρόνο και διάθεση, τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός, στο μίξερ πάγκου ή με το ραβδομπλέντερ.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 28 εκ. λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και σιγοψήνουμε σε χαμηλή φωτιά (δεν θέλουμε να πάρει η ομελέτα χρώμα από κάτω) για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει το αυγό.
  5. Με μια σπάτουλα φροντίζουμε ώστε η ομελέτα να ξεκολλήσει γύρω γύρω από τα τοιχώματα του τηγανιού.
  6. Διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο, προσεκτικά (δεν θα έχει ψηθεί πλήρως στο εσωτερικό της).
  7. Τραβάμε από τη φωτιά.
  8. Αφήνουμε την ομελέτα στο τηγάνι για 1 λεπτό να ψηθεί και εσωτερικά αλλά να παραμείνει ζουμερή και αφράτη.

Μυστικά

Νόστιμες μικρές προσθήκες: Στο μείγμα των αυγών ή στο σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε:

• 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μυρωδικό της αρεσκείας μας, όπως σχοινόπρασο, φρέσκο κρεμμυδάκι, μαϊντανό, φρέσκια ρίγανη, δεντρολίβανο, βασιλικό, δυόσμο κ.α.

• 1 κουτ. σούπας ανάμεικτα ψιλοκομμένα φρούτα μυρωδικά σε ταιριαστούς συνδυασμούς, όπως: εστραγκόν + σχοινόπρασο + άνηθος (ή μάραθος) ρίγανη + θυμάρι + δεντρολίβανο βασιλικός + μαϊντανός + φασκόμηλο

• 1-2 πρέζες μπαχαρικά που ταιριάζουν: διάφορα πιπέρια, πάπρικα γλυκιά, πικάντικη ή καπνιστή ή μείγμα αυτών, μπούκοβο, τσίλι, κύμινο, γκαράμ μασάλα, αγριοκύμινο.

• 2 κουτ. σούπας τριμμένη γραβιέρα ή κασέρι ή μαλακή φέτα. Το τυρί δεν θα το βάλουμε στο μείγμα, αλλά θα το σκορπίσουμε στην επιφάνεια της ομελέτας λίγο πριν τη διπλώσουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή