Μαρμελάδα μανταρίνι έτοιμη σε 15 λεπτά!

Μαρμελάδα μανταρίνι έτοιμη σε 15 λεπτά!

Ξυπνήσατε το πρωί και δεν έχετε μαρμελάδα; Κανένα πρόβλημα! Αυτή η μαρμελάδα μανταρίνι γίνεται μέσα σε 15 λεπτά!

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
 

Υλικά

Βάρος: περίπου 400 γρ.

Διαδικασία

  1. Παίρνουμε το ξύσμα από τα 5 μανταρίνια και τα ξεφλουδίζουμε, αλλά αφήνουμε το έκτο μανταρίνι με τη φλούδα του. Κρατάμε το ξύσμα στην άκρη.
  2. Κόβουμε τα μανταρίνια σε κομματάκια, μαζί και το μανταρίνι με τη φλούδα. Αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια.
  3. Πολτοποιούμε τα μανταρίνια στο μούλτι μετρώντας μέχρι το 20. Θα πρέπει να πάρουμε 1 φλιτζ. τσαγιού πολτό. Αν όχι, προσθέτουμε κι άλλα μανταρίνια.
  4. Λιώνουμε τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα με βαρύ πάτο μέχρι να γίνει ξανθιά καραμέλα.
  5. Προσθέτουμε τον πολτό μανταρινιού, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και βράζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, για 10-12 λεπτά μέχρι να πήξει λίγο.
  6. Τρώμε τη μαρμελάδα ζεστή ή κρύα. Διατηρείται στο ψυγείο.
3′ προετοιμασία
12′ παρασκευή
Σύνολο: 15′

Μυστικά

Αν θέλουμε, καθώς βράζει η μαρμελάδα, την αρωματίζουμε με φύλλο αρμπαρόριζας ή φύλλα λεβάντας ή ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή