Ταρτάκια σοκολάτας με μαρμελάδα πορτοκάλι

Ταρτάκια σοκολάτας με μαρμελάδα πορτοκάλι

Το πόσο ταιριάζει η σοκολάτα με το πορτοκάλι είναι γνωστό. Σε αυτό την πανεύκολη συνταγή για αρωματικά ταρτάκια, ο συνδυασμός αυτός είναι στα καλύτερά του!

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
10′ προετοιμασία
4′ βράσιμο
4 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 14′

Υλικά

Τεμάχια: 12-15

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα ατομικά ταρτάκια σοκολάτας με μαρμελάδα πορτοκάλι, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος με το μέλι σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας για να διαλυθεί το μέλι, μέχρι να αρχίσει το μείγμα να κοχλάζει.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ο μισό ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα. Την αφήνουμε λίγο να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  3. Αλείφουμε με ένα πινέλο λίγη μαρμελάδα στο εσωτερικό από κάθε ταρτάκι. Αν είναι πολύ πηχτή η μαρμελάδα, την αραιώνουμε με ελάχιστο ζεστό νερό.
  4. Γεμίζουμε τα ταρτάκια προσεκτικά με την κρέμα σοκολάτας, τα αραδιάζουμε σε έναν δίσκο και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες, μέχρι να πήξει η κρέμα.
  5. Προσθέτουμε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και ένα κομματάκι γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι σε κάθε ταρτάκι και σερβίρουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή