Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο, με μυρωδικά και μαυροκούκι

Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο, με μυρωδικά και μαυροκούκι

Μια «ξεσκέπαστη» τυρόπιτα με μυρωδικά και μαυροκούκι, που της δίνει μια ωραία πιπεράτη γεύση. Χωρίς φύλλο, χωρίς παίδεμα. Σε μερικά λεπτά είναι στον φούρνο.

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

15′ προετοιμασία

55′ ψήσιμο

15′ αναμονή

Σύνολο: 1 ώρα και 25′

Υλικά

Τεμάχια: για ταψί 30 εκ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο, με μυρωδικά και μαυροκούκι, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 60° C στη λειτουργία του αέρα.
  2. Στη συνέχεια, λαδώνουμε το ταψί.
  3. Σκορπίζουμε ομοιόμορφα στον πάτο του ταψιού τη 1 κουτ. σούπας από το μαυροκούκι.
  4. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
  5. Προσθέτουμε τη φέτα, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, αλατοπίπερο (αλάτι με φειδώ, γιατί η φέτα είναι συνήθως αλμυρή), το χλιαρό γάλα, τη μαγιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  6. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και το λάδι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί και να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός.
  7. Αδειάζουμε στο ταψί, στρώνουμε ομοιόμορφα και σκορπίζουμε το υπόλοιπο μαυροκούκι.
  8. Βάζουμε στον φούρνο για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να φουσκώσει.
  9. Xωρίς να βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 160° C και ψήνουμε την τυρόπιτα για περίπου 50 – 55 λεπτά, μέχρι να σφίξει και να ροδίσει στην επιφάνεια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 117.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή