Scones με μύρτιλα

Τα scones, τα διάσημα βρετανικά αφράτα μπισκότα που ταιριάζουν με τα πάντα, εδώ εμπλουτίζονται με μύρτιλα και, αντί για το κλασικό στρογγυλό τους σχήμα, κόβονται σε τρίγωνα κομμάτια.

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

30′ προετοιμασία

22′ ψήσιμο

Σύνολο: 52′

Υλικά

Κομμάτια: 32

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε scones με μύρτιλα, αρχικά ρίχουμε, στον κάδο του μίξερ, το αλεύρι, τη μετρημένη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και ελάχιστο αλάτι.
  2. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το τριμμένο βούτυρο.
  3. Χτυπάμε τα υλικά με το φτερό μέχρι να φτιάξουμε ένα μείγμα σαν μεγάλα βρεγμένα ψίχουλα στο μέγεθος μπιζελιού.
  4. Προσθέτουμε τα μύρτιλα και το ξύσμα και ανακατεύουμε ξανά.
  5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με πιρούνι την κρέμα γάλακτος και τα αυγά.
  6. Κάνουμε μια λακκούβα στο μείγμα του αλευριού και ρίχνουμε εκεί το υγρό μείγμα.
  7. Ζυμώνουμε με το φτερό ή ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα μέχρι τα υλικά απλώς να ανακατευτούν και να ενωθούν σε μια τραχιά ζύμη.
  8. Σε αλευρωμένη επιφάνεια πιέζουμε τη ζύμη με τις παλάμες μας ή την ανοίγουμε με τον πλάστη μέχρι να φτιάξουμε ένα τετράγωνο χοντρό φύλλο με μήκος πλευράς 15 εκ. και πάχος 3 εκ.
  9. Με αλευρωμένο μαχαίρι (για να μην κολλάει στη ζύμη) κόβουμε το φύλλο σε τέσσερα ίσα τετράγωνα και στη συνέχεια το καθένα σε 8 τρίγωνα, με διαγώνιες τομές σε κάθε τετράγωνο σαν να κόβουμε πίτσα. Έτσι θα έχουμε συνολικά 32 τρίγωνα scones.
  10. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  11. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί και αραδιάζουμε εκεί τα scones.
  12. Τα αλείφουμε με την επιπλέον κρέμα γάλακτος και τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
  13. Τα ψήνουμε για 20-22 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αν δεν χωράνε όλα μαζί στο ταψί, τα ψήνουμε σε δύο δόσεις.
  14. Αφήνουμε, τα scones με μύρτιλα, να κρυώσουν και τα σερβίρουμε με χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 189.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή