Οι τέλειοι κεφτέδες θέλουν σύντομο τηγάνισμα

Οι τέλειοι κεφτέδες θέλουν σύντομο τηγάνισμα

Έξω τραγανοί και μέσα ζουμεροί. Ιδού η απόλυτη συνταγή από τον Χριστόφορο Πέσκια για κεφτέδες μυρωδάτους, μαζί με μια δροσερή σάλτσα γιαουρτιού.

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
30′ προετοιμασία
15′ τηγάνισμα
Σύνολο: 45′

Υλικά

Τεμάχια: 40

Για τα κεφτεδάκια

Για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τους κεφτέδες, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  2. Αδειάζουμε (μαζί με το λάδι) σε βαθύ μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να αναμειχθούν και να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  4. Βάζουμε σε ένα ρηχό πιάτο το αλεύρι. Πλάθουμε το μείγμα σε στρογγυλούς κεφτέδες, περίπου 30 – 35 γρ. τον καθένα, και τους αλευρώνουμε. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
  5. Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  6. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες (σε δόσεις), περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Δεν υπερβαίνουμε το χρόνο, για να μη στεγνώσουν.
  7. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν το περιττό λάδι.

Σάλτσα

  1. Χτυπάμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη που διαθέτουμε για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
  2. Αδειάζουμε σε μπολ και σερβίρουμε μαζί με τα κεφτεδάκια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 123.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή