Φακές με πράσα και δεντρολίβανο

Φακές με πράσα και δεντρολίβανο

Μια λίγο διαφορετική ιδέα για το παραδοσιακό ελληνικό φαγητό. Τα πράσα χαρίζουν γλύκα στις φακές ενώ το δεντρολίβανο τους δίνει ξεχωριστό άρωμα.

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

20′ προετοιμασία

50′ μαγείρεμα

Σύνολο: 1 ώρα και 10′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις φακές με πράσα και δεντρολίβανο, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 60 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν.
  2. Προσθέτουμε τις φακές, το αλατοπίπερο, τη δάφνη και ανακατεύουμε απαλά για 1 λεπτό, μέχρι να λαδωθούν καλά.
  3. Ρίχνουμε 1 λίτρο νερό και βράζουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  4. Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και το δεντρολίβανο για περίπου 3-4 λεπτά και τα αδειάζουμε στις φακές.
  5. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το ξίδι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
  6. Συνοδεύουμε με ζεστό προζυμένιο ψωμί και μαλακή, πικάντικη φέτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 215.

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή