Αρνάκι φούρνου λεμονάτο με πατάτες

Αρνάκι φούρνου λεμονάτο με πατάτες

Ένα ένδοξο κυριακάτικο φαγάκι της παράδοσής μας, σε μια από τις ωραιότερες συνταγές, που μας δίνει το αγαπημένο μας μαγειρείο Κίτσουλας από το Χαλάνδρι. Αυτό το αρνάκι φούρνου με πατάτες είναι σκέτο λουκούμι.

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
10′ προετοιμασία
1 ώρα και 30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40′

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το αρνάκι φούρνου λεμονάτο με πατάτες αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Πλένουμε και σκουπίζουμε τα κομμάτια του αρνιού. Τα τακτοποιούμε σε ένα ευρύχωρο ταψί και ανάμεσά τους βάζουμε τις πατάτες και τα κλωνάρια της ρίγανης.
  3. Αλατοπιπερώνουμε καλά, περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και το λάδι και προσθέτουμε νερό τόσο ώστε ίσα να καλύψει τα υλικά.
  4. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 2-2½ ώρες, μέχρι να μαλακώσει καλά το αρνάκι και να ψηθούν οι πατάτες.
  5. Στο ενδιάμεσο γυρίζουμε μια-δυο φορές το αρνάκι και ανακατεύουμε τις πατάτες προσεκτικά, ώστε όλα να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή