Ρεβυθάδα με άνηθο, στην κατσαρόλα

Ρεβυθάδα με άνηθο, στην κατσαρόλα

Απλή, απλούστατη, εξαίσια! Την άνοιξη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μάραθο αντί για άνηθο στη ρεβυθάδα, με διαφορετικό αρωματικό και γευστικό αποτέλεσμα.

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

20′ προετοιμασία

2 ώρες μαγείρεμα

12 ώρες αναμονή

Σύνολο: 14 ώρες και 20′

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τη ρεβυθάδα με άνηθο στην κατσαρόλα, πρώτα ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα στραγγίζουμε.
  2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Ρίχνουμε τα ρεβύθια, ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά και προσθέτουμε τη δάφνη, το δεντρολίβανο, αλατοπίπερο και 1.500 ml νερό.
  4. Μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 1 ώρα.
  5. Προσθέτουμε τον άνηθο και τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλη 1 ώρα, μέχρι να χυλώσει η ρεβυθάδα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 215.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή