Ρεβύθια με πράσο, δυόσμο και χωριάτικα λουκάνικα

Ρεβύθια με πράσο, δυόσμο και χωριάτικα λουκάνικα

Σε αυτά τα ρεβύθια με το δεμένο, απολαυστικό ζουμάκι, τα χωριάτικα λουκάνικα ισορροπούν τη γλύκα των πράσων. Μια διαφορετική, πλούσια και χορταστική, εκδοχή της ρεβυθάδας.

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

15′ προετοιμασία

1 ώρα και 40′ μαγείρεμα

12 ώρες αναμονή

Σύνολο: 13 ώρες και 55′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα ρεβύθια με πράσο, δυόσμο και χωριάτικα λουκάνικα, ξεκινάμε βάζοντας σε μια κατσαρόλα τα ρεβύθια με το πράσο, προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να τα καλύπτει κατά 3-4 εκ. και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 1⁄2 ώρα, μέχρι τα ρεβύθια να μαλακώσουν καλά, χωρίς όμως να λιώσουν.
  2. Αλατίζουμε 5 λεπτά πριν από το τέλος.
  3. Χτυπάμε στον πολυκόφτη 1/2 κουτάλα της σούπας από τη ρεβυθάδα, μαζί με το ελαιόλαδο, τον δυόσμο και τον χυμό λεμονιού και αδειάζουμε το μείγμα στα ρεβύθια.
  4. Προσθέτουμε την πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση, ανακατεύοντας. Τραβάμε από τη φωτιά.
  5. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά και χωρίς λιπαρή ουσία τα λουκάνικα, μέχρι να ροδίσουν.
  6. Τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα ρεβύθια, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 151.

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή