Κεμπάπ μοσχαρίσια, με σάλτσα φέτας-γραβιέρας

Κεμπάπ μοσχαρίσια, με σάλτσα φέτας-γραβιέρας

Η σάλτσα φέτας-γραβιέρας δίνει ξεχωριστό χαρακτήρα σε αυτά τα ζουμερά μοσχαρίσια κεμπάπ που μπορούμε να σερβίρουμε είτε ως μεζεδάκι είτε ως κυρίως πιάτο μαζί με ζεστές πίτες.

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σάλτσα φέτας-γραβιέρας δίνει ξεχωριστό χαρακτήρα σε αυτά τα ζουμερά μοσχαρίσια κεμπάπ που μπορούμε να σερβίρουμε είτε ως μεζεδάκι είτε ως κυρίως πιάτο μαζί με ζεστές πίτες.

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα κεμπάπ

  •  600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά
  •  100 γρ. ψίχα ψωμιού (προτιμότερο μπαγιάτικου)
  •  60 ml ελαιόλαδο
  •  1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  •  1/2 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένος δυόσμος
  •  1 τσιμπιά κανέλα σε σκόνη
  •  1 κουτ. σούπας ούζο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  αιγοπρόβειο βούτυρο (σε βαζάκι, αυτό για τους κουραμπιέδες) ή ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα φέτας-γραβιέρας

  •  180 ml φρέσκο γάλα πλήρες, ζεστό
  •  140 γρ. γραβιέρα πικάντικη, τριμμένη
  •  ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  •  30 ml ελαιόλαδο
  •  80 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

Για τα ντοματίνια

  •  200 γρ. ντοματίνια-βελανίδια, κομμένα στη μέση
  •  2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
  •  45 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Κεμπάπ

  1. Για τα μοσχαρίσια κεμπάπ με σάλτσα φέτας-γραβιέρας, ξεκινάμε μουσκεύοντας το ψωμί σε νερό. Το στύβουμε και το βάζουμε σε μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα κεμπάπ..
  2. Ζυμώνουμε σχολαστικά, βρέχοντας κάθε τόσο τα χέρια μας με νερό.
  3. Πλάθουμε με το μείγμα 2 μακριά μπαστούνια με διάμετρο 6 εκ. και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα, να σφίξουν.

Σάλτσα τυριών

  1. Στο μεταξύ, χτυπάμε στον πολυκόφτη το ζεστό γάλα, τη γραβιέρα, το ξύσμα, το λάδι και λίγο αλατοπίπερο μέχρι να φτιάξουμε λεία σάλτσα.
  2. Αδειάζουμε τη σάλτσα σε μπολ και ανακατεύουμε με τη φέτα.
  3. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει και τη βάζουμε στο ψυγείο, να σφίξει.

Ντοματίνια

  1. Παράλληλα, βάζουμε όλα τα υλικά για τα ντοματίνια σε ταψάκι, ανακατεύουμε, τα απλώνουμε όσο γίνεται και τα ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170°C για 20 λεπτά.
  2. Τα αφήνουμε στην άκρη, εκτός φούρνου.

Τηγάνισμα και ψήσιμο

  1. Κόβουμε τα μπαστουνάκια κιμά σε φέτες πάχους 1,5 εκ.
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε σχετικά δυνατή φωτιά (ή ζεσταίνουμε περίπου 1 εκ. ελαιόλαδο) και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε δόσεις, για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, ανανεώνοντας τη λιπαρή ουσία σε κάθε δόση.
  3. Τα τακτοποιούμε όλα σε πυρέξ, στη σειρά, και ανάμεσά τους βάζουμε τα ντοματίνια, περιχύνοντάς τα με τα υγρά του ψησίματός τους.
  4. Πάνω στα κεφτεδάκια σκορπίζουμε κουταλιές από τη σάλτσα τυριών και ψήνουμε στους 160- 170°C για 10 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να ροδίζει σε κάποια σημεία.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT