Τηγανιά με αρνίσια συκωταριά και λουκάνικα

Τηγανιά με αρνίσια συκωταριά και λουκάνικα

Η ισορροπία και η φρεσκάδα που δίνουν οι φετούλες αγκινάρας σε τούτη την τηγανιά με συκωταριά και λουκάνικα, την κάνει μοναδικό μεζέ που επιβάλλει άφθονο τσίπουρο!

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

30′ προετοιμασία

15′ μαγείρεμα

Σύνολο: 45′

Υλικά

Μερίδες: για 4-6 μερίδες, ως μεζές

Για την τηγανιά

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη τηγανιά με αρνίσια συκωταριά και λουκάνικα, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολάκι τις φέτες αγκινάρας, το ξύσμα και αλατοπίπερο και περιχύνουμε με τον λεμονοχυμό.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα λουκάνικα για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
  3. Ρίχνουμε τη συκωταριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  4. Αλατοπιπερώνουμε, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνει και η συκωταριά.
  5. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Σκορπίζουμε το μείγμα αγκινάρας, τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 216.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή