Συνδυάσαμε πάπρικα γλυκιά και καπνιστή σε πατάτες φούρνου και ρίξαμε λίγη φέτα στο τέλος του ψησίματος. Κάπως έτσι φτιάξαμε ένα από τα ωραιότερα συνοδευτικά για ψητό φούρνου!
10′ προετοιμασία, 1 ώρα και 10′ μαγείρεμα, Σύνολο: 1 ώρα και 20′
Υλικά
Μερίδες: 8
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πατάτες φούρνου με πικάντικες, με φέτα και πάπρικες, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200°C.
- Σε ευρύχωρο ταψί βάζουμε τις πατάτες και όλα τα υλικά εκτός από το τυρί.
- Ανακατεύουμε καλά, τις τακτοποιούμε στο ταψί σε μονή στρώση και τις ψήνουμε για 40 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε και με ξύλινη σπάτουλα τις ξεκολλάμε προσεκτικά από το ταψί (οι περισσότερες θα έχουν κολλήσει ελαφρά).
- Τις αναποδογυρίζουμε και φουρνίζουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
- Πασπαλίζουμε με τη φέτα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει.
Πηγή: gastronomos.gr