Κάρι νηστίσιμο, με ρεβύθια και φυστικοβούτυρο

Κάρι νηστίσιμο, με ρεβύθια και φυστικοβούτυρο

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρεμώδες, χορταστικό και νηστίσιμο. Ενα πρωτότυπο κάρι με ρεβύθια και φυστικοβούτυρο.

30′ προετοιμασία, 1 ώρα και 40′ μαγείρεμα, 12 ώρες αναμονή, Σύνολο: 14 ώρες και 10′

Υλικά

Μερίδες: 6

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το νηστίσιμο κάρι με ρεβύθια και φυστικοβούτυρο σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα ρεβύθια και άφθονο νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 2 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, την πιπεριά, τις πάπρικες, το πιπέρι καγιέν, τον κόλιανδρο, το κύμινο και τη μουστάρδα για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  4. Ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  5. Ρίχνουμε τον ζωμό και το γάλα καρύδας, τα βρασμένα ρεβύθια, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε στην άκρη.
  6. Ρίχνουμε το σπανάκι και το φυστικοβούτυρο, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για άλλα 5-7 λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρώς και να χυλώσει το φαγητό.
  7. Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  8. Το στραγγίζουμε και το ξαναρίχνουμε στην άδεια κατσαρόλα.
  9. Σερβίρουμε το κάρι με το ρύζι και από πάνω πασπαλίζουμε κάθε πιάτο με τον κόλιανδρο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σουσάμι και τα φυστίκια.

Πηγή: gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή