Ατομικές κρεατόπιτες «βρετανικού τύπου» με λαχανικά

Ατομικές κρεατόπιτες «βρετανικού τύπου» με λαχανικά

Μια ωραία ιδέα για το καθημερινό μας τραπέζι που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και δημιουργεί ατμόσφαιρα γιορτής είναι αυτές οι πλούσιες και γευστικότατες εγγλέζικες πίτες με μοσχαρίσιο κρέας και λαχανικά.

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εγγλέζικες πίτες είναι αρκετά διαφορετικές από τις δικές μας: κατά κανόνα, η γέμιση μπαίνει χωρίς κάποιο ιδιαίτερο συνδετικό υλικό σε ένα βαθύ, πυρίμαχο σκεύος και ένα κομμάτι χοντρού φύλλου σκεπάζει το σκεύος και τα υλικά της γέμισης. Το όλον ψήνεται σαν σε γάστρα και το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα ζουμερό, αν και «ασύνδετο» – κόβεται με την κουτάλα και σε κάθε πιάτο μπαίνει γέμιση με ένα κομμάτι από το φύλλο.

30′ προετοιμασία
2 ώρες και 30′ ψήσιμο
Σύνολο: 3 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 6

Γέμιση

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την κρεατόπιτα «βρετανικού τύπου» με λαχανικά, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180° C.
  2. Σε μια κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι (προτιμότερο αντικολλητικά) ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  3. Το μεταφέρουμε σε μια γάστρα ή σε ένα σκεύος για το φούρνο με καπάκι.
  4. Στο ίδιο σκεύος όπου ροδίσαμε το κρέας σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 1 – 2 λεπτά, μέχρι να γίνουν διάφανα. Τα αδειάζουμε στη γάστρα.
  5. Ρίχνουμε στη γάστρα το ζωμό ή το νερό, τη μουστάρδα, το θυμάρι, τις πατάτες και τα καρότα, σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 1 1⁄2 – 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
  6. Ξεφουρνίζουμε και, αν το φαγητό έχει υγρά, περιχύνουμε με το διαλυμένο κορν φλάουρ, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο, χωρίς το καπάκι, για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  7. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  8. Λαδώνουμε ελαφρώς 6 ατομικά ταψάκια για πίτες (ή 8 φόρμες για μάφιν – όχι πολύ μικρές).Μοιράζουμε τη γέμιση.
  9. Κόβουμε τη ζύμη με κουπ πατ σε δίσκους μεγαλύτερους από τη διάμετρο των σκευών και σκεπάζουμε τις φόρμες. Πιέζουμε τις άκρες της ζύμης ώστε να κολλήσει στο σκεύος.
  10. Τρυπάμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι, ώστε να διαφεύγει ο ατμός κατά το ψήσιμο.
  11. Ψήνουμε στους 180° C για περίπου 20 – 30 λεπτά.
  12. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε τις ατομικές κρεατόπιτες.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή