Κοτόπουλο κρασάτο με μαραθόριζα

Κοτόπουλο κρασάτο με μαραθόριζα

H μαραθόριζα δίνει μια ιδιαίτερη, μια ιδέα γλυκιά, γλυκανισάτη γεύση στο κλασικό κρασάτο κοτόπουλο. Το συνοδεύουμε με έναν αφράτο πουρέ ή ρύζι.

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

20′ προετοιμασία

50′ μαγείρεμα

Σύνολο: 1 ώρα και 10′

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιαξουμε το κοτόπουλο κρασάτο με μαραθόριζα, ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας το κοτόπουλο και το αλευρώνουμε έτσι ώστε να καλυφθεί καλά.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις μαραθόριζες, τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο.
  3. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε 400 ml νερό, το δαφνόφυλλο, το θυμάρι και τα ντοματάκια. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά
  5. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια με τις μαραθόριζες και τα σκόρδα, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά ακόμη, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή