Κεφτέδες μοσχαρίσιοι με μπέικον και βασιλικό

Κεφτέδες μοσχαρίσιοι με μπέικον και βασιλικό

Η προσθήκη μπέικον είναι μια νόστιμη ιδέα, που δίνει και την απαραίτητη λιπαρότητα στον κιμά και την υπέροχη καπνιστή του γεύση σε αυτούς τους μοναδικούς μοσχαρίσιους κεφτέδες.

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

30′ προετοιμασία

30′ τηγάνισμα

Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κεφτέδες μοσχαρίσιους με μπέικον και βασιλικό, ζεσταίνουμε, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, το μετρημένο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει, αλλά να μην πάρει χρώμα.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τον κιμά, το μπέικον, την ψίχα ψωμιού, την ντομάτα, τα αυγά, τον χυμό λεμονιού, τον βασιλικό και αλατοπίπερο.
  4. Ζυμώνουμε καλά τα υλικά για 5-6 λεπτά και πλάθουμε μεγαλούτσικους κεφτέδες, βάρους 40 γρ.
  5. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 3 εκ. ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει, αλλά όχι τόσο ώστε να αρχίσει να αχνίζει.
  6. Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε δόσεις για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  7. Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε τους μοσχαρίσιους κεφτέδες ζεστούς.
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή