Αρνίσια παϊδάκια με μαρινάδα ξινόγαλου στον φούρνο

Αρνίσια παϊδάκια με μαρινάδα ξινόγαλου στον φούρνο

H απίθανη μαρινάδα ξινόγαλου ποτίζει τα παϊδάκια και τους δίνει δυνατή γεύση. Μετά δεν χρειάζονται πολλά. Λίγο ακόμη ξινόγαλο, στο μπολάκι, για συνοδεία, και μια τηγανιά πατάτες.

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

10 ώρες προετοιμασία

10′ μαγείρεμα

3 ώρες αναμονή

Σύνολο: 13 ώρες και 10′

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη μαρινάδα

Διαδικασία

  1. Για τα παϊδάκια, ξεκινάμε και με ένα πινέλο απομακρύνουμε τυχόν κόκαλα.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα σκεύος και βάζουμε εκεί και τα παϊδάκια.
  3. Τους κάνουμε ένα καλό μασάζ με τη μαρινάδα και τα αφήνουμε έτσι για 2-3 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Βγάζουμε τα παϊδάκια από τη μαρινάδα, τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο και το ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε.
  4. Εφαρμόζουμε κάτω από τη σχάρα το μεγάλο ταψί του φούρνου, ώστε να μαζεύει ό,τι υγρά και λίπη στάζουν.
  5. Απλώνουμε τα παϊδάκια στη σχάρα και ψήνουμε στους 220°C στον αέρα, για 5-10 λεπτά, ανάλογα με το πόσο καλά ψημένα τα θέλουμε.
  6. Σερβίρουμε τα παϊδάκια με τυρί ξύγαλο και πατάτες τηγανητές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 205.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT