ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Πατατοσαλάτα με αγκιναράκια λαδιού

Πατατοσαλάτα με αγκιναράκια λαδιού

Μερίδες: για 4 άτομα

Βάζουμε 1 κιλό πατάτες baby (σε σακουλάκι για φούρνο μικροκυμάτων) στα μικροκύματα για 5 – 7 λεπτά.

Το ανοίγουμε προσεκτικά, κόβουμε τις πατάτες σε 2 – 3 κομμάτια και τις βάζουμε σε μπολ μαζί με 6 αγκιναράκια (διατηρημένα στο λάδι σε βάζο), καλά στραγγισμένα, 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, και 1 μάτσο μυρώνια ή μαϊντανό, χοντροκομμένα.

Ανακατεύουμε σε μπολ 50 ml ελαιόλαδο με το χυμό και το ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι και αλατοπίπερο και περιχύνουμε τη σαλάτα. Πασπαλίζουμε με 1 κουτ. σούπας μαυροκούκι και σερβίρουμε.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr