ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Βιολογικές μαγιάτικες. Αυτές είναι φράουλες!

fraoules

Εχουν άρωμα όπως παλιά και γεύση που γαργαλάει τη μνήμη. Μοσχοβολάνε γιατί ωριμάζουν φυσιολογικά, στην ώρα τους, χωρίς ορμόνες, και είναι πεντάγλυκες, ζουμερές και σαρκωμένες γιατί γεννιούνται μέσα από χώματα καθαρά. Δεν επιβαρύνονται από λιπάσματα και είναι απαλλαγμένες από δηλητήρια και φυτοφάρμακα, κι ας είναι δύσκολο φυτό η φραουλιά, με εχθρούς πολλούς. Οι βιοκαλλιεργητές μοχθούν για να πάρουν υγιή καρπό σε ικανοποιητική ποσότητα.

Αν είναι ακριβότερες; Ναι, αλλά αξίζουν, και τώρα τον Μάη είναι η καλύτερή τους περίοδος! Από τις βιολογικές αγορές δοκιμάσαμε υπαίθριες αρωματικές φράουλες Κιβερίου της Δήμητρας Τσακίρη, ορεινές τριπολιτσιώτικες της Σοφίας Καραμάνου, μικρές ολόγλυκες ποικιλίας Candonga του Σπύρου Βυθούλκα και πεντανόστιμες Τροιζηνίας του Γιάννη Μέλου.  

Στις βιολογικές αγορές: Δευτέρα: Κηφισιά (Τσακίρη, Βυθούλκας και Καραμάνου), Περιστέρι (Μέλος και Καραμάνου), Τρίτη: Ψυχικό (Μέλος, Τσακίρη και Καραμάνου), Ηράκλειο (Μέλος, Βυθούλκας και Καραμάνου), Τετάρτη: Ηλιούπολη (Βυθούλκας, Τσακίρη και Καραμάνου), Γλυφάδα, Πειραιάς και Χαλάνδρι (Μέλος), Πέμπτη: Γέρακας (Βυθούλκας και Καραμάνου), Θρακομακεδόνες (Μέλος), Π. Φάληρο (Μέλος, Καραμάνου), Παρασκευή: Χολαργός (Μέλος, Καραμάνου και Βυθούλκας), Αγ. Βαρβάρα και Χολαργός (Μέλος), Σάββατο: Βούλα (Βυθούλκας, Μέλος, Καραμάνου και Τσακίρη), Ιλιον (Μέλος και Καραμάνου), Ελευσίνα (Μέλος).