Μανιτάρια πανέ (hongos empanados)

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά (για 200 γρ. μανιτάρια)

  • 200 γρ. μανιτάρια λευκά, καλά σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα, ολόκληρα ή κομμένα στη μέση, αν είναι μεγάλα
  • 100 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 30 ml φρέσκο γάλα
  • 100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη περίπου 2,5 εκ.
  • ελαιόλαδο (από τον πάτο του σκεύους), για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με το γάλα, μέχρι να αφρατέψουν. Σε ένα πιάτο βάζουμε τη φρυγανιά και σε ένα άλλο το αλεύρι. «Περνάμε» κάθε μανιτάρι πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και τέλος από τη φρυγανιά.

Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να πανάρουμε όλα τα μανιτάρια. Βάζουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα μανιτάρια, σε δόσεις, για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το περιττό λάδι και σερβίρουμε.

Μυστικό: Αν θέλουμε, σερβίρουμε τα μανιτάρια με μια πικάντικη μαγιονέζα, την οποία φτιάχνουμε ως εξής: Ανακατεύουμε σε μπολ 3 κουτ. σούπας μαγιονέζα της αρεσκείας μας με 1½ κουτ. σούπας γλυκιά σάλτσα τσίλι (στο μπουκάλι αναγράφεται ως sweet chilli sauce και τη βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ μαζί με τις κέτσαπ και τις μουστάρδες ή στα ράφια με τα εξωτικά είδη) και 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή