Σπουδή στον τραχανά

21" χρόνος ανάγνωσης

Ο τραχανάς είναι αγαπημένο έδεσμα, κάπως παρεξηγημένο. Εχω δει μύτες να ζαρώνουν, μην μπορώντας να φανταστούν τη νοστιμιά που έχει η παραλλαγή του ριζότο με τραχανά, η χορτόπιτα με γλυκό τραχανά, τα γιουβαρλάκια με τον ξινό!

Η οικογένεια Δαρδούμα από το Βέλος του Αλιβερίου προσυπογράφει τα παραπάνω με εξαιρετικούς τραχανάδες με ξινό πρόβειο γάλα: με προζύμι, με γιαούρτι, ολικής άλεσης, με καυτερή πιπεριά, νηστήσιμο με λαχανικά κ.ά.

Ενδεικτικά: Μαύρο Πιπέρι, Πρατήριο Κουφόπουλος