Λιγότερο δημοφιλής από τη φρέσκια εκδοχή του, ο ξηρός ανθότυρος είναι ένα εξαιρετικά γευστικό τυρί, με συμπυκνωμένη πλούσια γεύση, μεστή και πολύπλοκη, αλλά και με πιο τονισμένο το αλάτι του, εξαιτίας της μειωμένης υγρασίας. Από τους νοστιμότερους εκπροσώπους του είδους, το μικρής παραγωγής ξηρό ανθότυρο από αιγοπρόβειο νησιώτικο γάλα του κασιώτικου τυροκομείου Βοναπάρτη είναι ένα θαυμάσιο επιτραπέζιο τυρί.
Ενδεικτικά θα το βρείτε στα καταστήματα Το Κόσμημα του Τραπεζιού, Μιράν και Μαύρο Πιπέρι.