Δίπλες με άρωμα λεμονιού

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία-παρασκευή: 40΄, Αναμονή: 20΄-30΄ 

Υλικά (για περίπου 1½ κιλό)

  • 5 αυγά
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • χυμός 1/2 λεμονιού
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • σπορέλαιο για το τηγάνι

Σιρόπι

  • 500 γρ. νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. μέλι
  • καρύδια ψιλοκομμένα
  • κανέλα

Διαδικασία

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ούζο, τον χυμό και τα χτυπάμε ελαφρώς. Κατόπιν ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.

Κόβουμε κομμάτια από τη ζύμη και τα ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα με έναν πλάστη (παραλληλόγραμμα κομμάτια). Τα τσιμπάμε και τα ενώνουμε στη μέση με τα δάχτυλά μας για να γίνουν φιογκάκια.

Ρίχνουμε μπόλικο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και το τοποθετούμε σε μεσαία φωτιά. Οταν ζεσταθεί πολύ το σπορέλαιο, τηγανίζουμε τις δίπλες να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα. Βγάζουμε τις δίπλες από το τηγάνι και τις βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί, να στεγνώσουν από το πολύ λάδι. Βάζουμε τα υλικά του σιροπιού να βράσουν και αποσύρουμε.

Ξαφρίζουμε, αν χρειαστεί, και βάζουμε μέσα τις δίπλες (σε ζεστό σιρόπι) για περίπου 1 λεπτό. Τις βγάζουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με καρύδια και κανέλα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή