Παγωτό σαν τσίζκεϊκ

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία: 30΄, Παρασκευή: περίπου 40΄ Αναμονή: 2 ώρες

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος γύρω στο 35% λιπαρά
  • 200 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
  • 4 κρόκοι αυγών μεσαίου μεγέθους
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 κονσέρβα (περίπου 200 γρ.) βύσσινο
  • 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  • 1 σφηνάκι λικέρ βύσσινο
  • 150 γρ. μπισκότα τύπου digestive, θρυμματισμένα

Διαδικασία

Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, χωρίς να την αφήσουμε να βράσει. Προσθέτουμε το κρεμώδες τυρί και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα πάνω στη φωτιά, έως ότου προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.

Χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ, με τον αυγοδάρτη, τους κρόκους με τη ζάχαρη έως ότου φουσκώσουν και ασπρίσουν. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το μείγμα τυριού, ανακατεύοντας συνεχώς.

Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή για να το παγώσουμε. Υπολογίζουμε ότι θα χρειαστεί περίπου 40 λεπτά. Κατόπιν αφήνουμε για 1 – 2 ώρες το παγωτό στην κατάψυξη, ώστε να σφίξει.

Σουρώνουμε τα βύσσινα από την κονσέρβα και κρατάμε 1 φλιτζάνι σιρόπι. Αν είναι λιγότερο, συμπληρώνουμε με νερό. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο από το σιρόπι από τα βύσσινα.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λικέρ και τα βύσσινα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σος να κρυώσει για περίπου 1 ώρα.    

Για να σερβίρουμε, μοιράζουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε 4 πιάτα, βάζουμε από πάνω μία μεγάλη μπάλα παγωτό και περιχύνουμε με τη σος.

Tip

Δοκιμάζουμε το «παγωτό σαν τσίζκεϊκ» και με άλλα φρούτα που βρίσκουμε σε κονσέρβα, όπως ροδάκινο, βερίκοκο, ανανά. Απλώς ψιλοκόβουμε τα φρούτα και αρωματίζουμε με κάποιο άλλο λικέρ, όπως μαστίχα, αμαρέτο κ.λπ.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή