Premiere: Ελληνική υψηλή γαστρονομία

Premiere: Ελληνική υψηλή γαστρονομία

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην απαιτητική κουζίνα του Premiere έχουν θητεύσει λαμπροί Έλληνες και διεθνείς σεφ, από τους οποίους και πήρε τη σκυτάλη πέρυσι το χειμώνα ο νεαρός και ικανός σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου.

Η θέση: Ψηλά στη κορυφή του ξενοδοχείου Intercontinental στη Συγγρού.

Η ατμόσφαιρα: Από τη βεράντα του με την σικ ξενοδοχειακή αισθητική, η συναρπαστική θέα στην Ακρόπολη σχεδόν ισοπεδώνει οτιδήποτε άλλο, ακόμα κι έναν έναστρο ουρανό.

Premiere: Ελληνική υψηλή γαστρονομία-1

Το φαγητό: Στην απαιτητική κουζίνα του Premiere έχουν θητεύσει λαμπροί Έλληνες και διεθνείς σεφ, από τους οποίους και πήρε τη σκυτάλη πέρυσι ο νεαρός και ικανός Μιχάλης Νουρλόγλου (Abovo, Borsalino, Φάρμα Μπράλου). Εδώ συντελείται ελληνική μαγειρική, αλλά με μια βασική διαφορά. Με τα λόγια του σεφ: «Το παραδοσιακό φαγητό θέλω να το έχω στη μνήμη μου όπως είναι, κλασικό πατροπαράδοτο, συναισθηματικά φορτισμένο και με τις ατέλειές του. Προτιμώ να μη το μπασταρδέψω πειράζοντάς το, γι’ αυτό και επιλέγω να δημιουργήσω νέες συνταγές για να αναδείξω τα ελληνικά προϊόντα.».

Στο μενού που δοκιμάσαμε αποτυπώνεται η φιλοσοφία του Νουρλόγλου και επιτυγχάνεται ταυτόχρονα και το ζητούμενο, δηλαδή πιάτα με ουσία, άποψη και φυσικά με νοστιμιά. Τα ψωμιά ζυμώνονται στη κουζίνα τους: πρέτζελ, πολύσπορο, λευκό με προζύμι από μήλα και σταφίδες, pain au lait (μαλακό ψωμί με γάλα). Συνοδευτικό βούτυρο, επίσης φτιαγμένο in house με σπόρο κεφίρ – μια μικρή αποκάλυψη. Θυμάμαι πόση γευστική ένταση είχε το Καλαμάρι ψημένο στα κάρβουνα και σερβιρισμένο με πάστα μίσο, νεροκάρδαμο, κάππαρη, σπόρους μουστάρδας τουρσί και λαχανικά, το όλο γευστικές αντιθέσεις και αποκαλυπτική φινέτσα Καπνιστό χέλι του Γείτονα από την Άρτα βρασμένο σε γάλα σαν μπραντάδα με παντζάρι, χρένο, φρούτο του πάθους και άνηθο τουρσί.

Premiere: Ελληνική υψηλή γαστρονομία-2

Εξαιρετική ιδέα, ωραία τεχνική, πρωτότυπο «σενάριο» στον υπέροχο μπακαλιάρο ποσέ σε ταϊλανδέζικο ζωμό που σερβίρεται με ένα τραγανό φύλλο ζύμης με ταραμοσαλάτα. Κορυφαία στιγμή το επιδόρπιο, ο κύλινδρος με ναμελάκα σοκολάτας, φιστίκια Αιγίνης και απίθανο παγωτό καραμέλα-μίσο. Για τις οινικές αρμονίες ο restaurant manager και έμπειρος σομελιέ Γιώργος Σπύρου δεν ακολουθεί πάντα τη πεπατημένη, όμως η εμπειρία του δε τον γελά κι έτσι ακόμα και τα απρόσμενα ταιριάσματα στέφονται με απόλυτη επιτυχία.

Ο λογαριασμός: 120-140€ /ζευγάρι χωρίς τα ποτά, μενού degustation 5 πιάτων 65€ ή 85€ με ένα ποτήρι κρασί για κάθε πιάτο, μενού degustation 6 πιάτων 80€ ή 105€ με ένα ποτήρι κρασί για κάθε πιάτο.

Η κάβα: Βγαίνοντας από το ασανσέρ στο 10ο όροφο του Intercontinental και λίγο πριν μας «κλείσει το μάτι» η Ακρόπολη, μια walk in γυάλινη κάβα-βιτρίνα σχεδόν μας υποχρεώνει να κοντοσταθούμε, αναβάλλοντας για λίγα λεπτά το δείπνο μας. Περί τις 300 ετικέτες από όλο τον κόσμο (65% ελληνικός αμπελώνας) έχει να διαχειριστεί ο σομελιέ Γιώργος Σπύρου.

Επιπλέον πληροφορίες: Τρίτη-Σάββατο 19.30-οο.οο. Σερβίρουν και vegetarian μενού.

Premiere,

Ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, Λ. Συγγρού 89-93,

Τ/210-92.06.981.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή