Syrah: και να το πιείτε, και να λουστείτε!

Syrah: και να το πιείτε, και να λουστείτε!

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σάββατο μεσημεράκι, στον ατμοσφαιρικό χώρο του Lenga grape spa στο Κτήμα Αβαντίς του Ληλαντίου, στην Εύβοια, σε απόσταση αναπνοής από τη Χαλκίδα και δύο αναπνοών από την Αθήνα.

Ημίφως, χαλαρωτική μουσική, αρώματα και μια ζεστή άσπρη κουβερτούλα! Ξαπλωμένη σε μια αναπαυτική φαρδιά πολυθρόνα, αφήνομαι στις φροντίδες της Πετρούλας, της έμπειρης αισθητικού, που κάθε Σαββατοκύριακο βρίσκεται εδώ για να προσφέρει τις περιποιήσεις της σε όσες θέλουν να γνωρίσουν τα καλλυντικά του κτήματος.

Μη με κοιτάτε με απορία… Το Κτήμα Αβαντίς, εκτός από θαυμάσια πολυβραβευμένα κρασιά, παράγει και καλλυντικά. Δέκα χρόνια τώρα. Δέκα χρόνια από την ημέρα που η Λένγκα Γρηγοριάδου, σύντροφος και alter ego του Απόστολου Μούντριχα, αποφάσισε να ανοίξει ένα ακόμα κεφάλαιο στην οινική ιστορία της οικογενειακής επιχείρησης.

«Είμαι χαρούμενη που το τόλμησα και περήφανη που καινοτόμησα, χρησιμοποιώντας τα υποπροϊόντα των σταφυλιών στην κοσμετολογία και δημιουργώντας την πρώτη σειρά καλλυντικών από σταφύλι προερχόμενη από ελληνικό οινοποιείο, που σχεδιάζονται, παράγονται και συσκευάζονται στην Ελλάδα με πολλή αγάπη».

Η νέα επιχείρηση οργανώθηκε με business plan μακράς πνοής και στελεχώθηκε με ειδικούς συνεργάτες και χημικούς εξειδικευμένους σε δερμοκαλλυντικά. Δημιουργήθηκε  Research & Development τμήμα, που επιτρέπει να απομονώνονται αποτελεσματικά όλα τα φυσικά αντιοξειδωτικά συστατικά από το σταφύλι. Το εργαστήρι όπου γίνονται όλοι οι μικροβιολογικοί και δερματολογικοί έλεγχοι πληροί όλες τις προδιαγραφές του ΕΟΦ, στον οποίο γνωστοποιούνται όλοι οι φάκελοι προϊόντων. Πρόσφατα εγκαινιάστηκε και νέα συνεργασία με τον Δρα Γιώργο Κοτσερίδη, οινολόγο-γεωπόνο, καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετά την απολαυστική σταφυλοθεραπεία, καθόμαστε στην όμορφη λουλουδιασμένη αυλή του οινοποιείου. Πίνουμε στα δέκα χρόνια των καλλυντικών Lenga grape spa,  με τι άλλο; Με την brand new ετικέτα Lenga ροζέ, που κυκλοφορεί οσονούπω. Μαυροκουντούρα και Gewurztraminer, ένα ροζέ για ασυμβίβαστες γυναίκες και τολμηρούς άντρες. ■

Το σταφύλι είναι:

→ Η πιο πλούσια φυτική πηγή

σε αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες

και κατεχίνες. 

→ Η πιο πλούσια πηγή σε ρεσβερατρόλη, που επιμηκύνει

τη ζωή των κυττάρων.

Το σταφύλι έχει:

→ 50 φορές πιο αντιοξειδωτική δράση από τη βιταμίνη C. 

→ Ιχνοστοιχεία και μεταλλικά άλατα που συντελούν στην αποτοξίνωση του δέρματος. 

Επίσης: 

→ Βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία του αίματος.

→ Προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία.

→ Προστατεύει από το οξειδωτικό στρες και τις ελεύθερες ρίζες.

Έτσι, λοιπόν, για να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ευεργετικά αποτελέσματα, όχι μόνο πίνουμε εκλεκτά κρασιά, αλλά χρησιμοποιούμε και κρέμες, μάσκες, λοσιόν, αφρόλουτρα και σαμπουάν από σταφύλι. Παραφράζοντας την παλιά διαφήμιση: και να το πιείτε, και να λουστείτε!

www.lengagrapespa.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή