Η γιορτή των ελληνικών αποσταγμάτων

Η γιορτή των ελληνικών αποσταγμάτων

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποιος να το φανταζόταν πριν από μερικές δεκαετίες (και πολύ λέω…) ότι τα ελληνικά αποστάγματα θα διεκδικούσαν και θα κέρδιζαν τη θέση τους ανάμεσα στα διεθνή ξαδελφάκια τους! 

Το ούζο ήταν απόλυτα συνυφασμένο με την ελιά και τη σαρδέλα σε γραφικά μαγαζάκια καλοκαιρινών διακοπών, το τσίπουρο δεν είχε ούτε μία πιθανότητα να βρεθεί σε αστικό κέντρο. Προφανώς κανείς τότε δεν σκεφτόταν παλαιώσεις, αποστάγματα οίνου, μονοποικιλιακά τσίπουρα, dry μαστίχες, premium ούζο, ελληνικά βερμούτ, πόσω μάλλον τζιν και λικέρ που ωριμάζουν σε βαρέλια. Και όλα αυτά να σκαρφαλώνουν στα ράφια των μπαρ και να τρυπώνουν στα σέικερ μάγων bartenders, που τους βγάζουν τα τσαρούχια και, δίνοντάς τους έναν κοσμοπολίτικο αέρα, τα παραδίδουν στην κριτική με μια γαλανόλευκη σημαιούλα στο πέτο και άρωμα Αιγαίου.

Aegean Cocktails and Spirits Festival, λοιπόν! Οι δραστήριες και δημιουργικές κυρίες του Difford’s Guide Greece, Ντένη Καλλιβωκά και Ελένη Νικολούλια, εδώ και τρία χρόνια πήραν την πρωτοβουλία να ξεκινήσουν μια επανατοποθέτηση των ελληνικών αποσταγμάτων στα μπαρ, αλλά και στη συνείδηση των bartenders, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Έτσι, για δεύτερη χρονιά φέτος, διοργάνωσαν το φεστιβάλ, που ξεκίνησε στα μέσα Μαΐου από την Τήνο σε συνεργασία με τις δράσεις των Tinos Food Paths (θα διαβάσετε περισσότερα γι’ αυτά στον «Γαστρονόμο» Ιουνίου) και συνεχίζεται την επόμενη Παρασκευή στην Αθήνα. 

Στον μαγευτικό χώρο του Φάρου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, οι διοργανώτριες σας προ(σ)καλούν να «Think globally, but act locally» και να έρθετε να γνωρίσετε το νέο πρόσωπο των ελληνικών αποσταγμάτων, που, χωρίς να χάνει την ελληνικότητά του, γίνεται σύγχρονο, επίκαιρο και αγαπητό και μπαίνει στο επίκεντρο των παγκόσμιων τάσεων των κοκτέιλ μέσω των μπαρ!

Στις 7 Ιουνίου, λοιπόν, από τις 2 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ, κορυφαίοι παραγωγοί και bartenders από όλη την Ελλάδα θα σερβίρουν κοκτέιλ με ελληνικό twist σε πάνω από δέκα διαφορετικά μπαρ. Τα καλύτερα κοκτέιλ μπαρ της Αθήνας θα παρουσιάζουν τα δικά τους Aegean Cocktails, εξειδικευμένοι bartenders θα δίνουν «οδηγίες χρήσης» και θα διηγούνται ιστορίες εμπνευσμένες από την ιστορία, την κληρονομιά, την τοπικότητα, την τεχνογνωσία των ελληνικών προϊόντων και αποσταγμάτων. 

Τι πιο ωραίο για μια Παρασκευή απόγευμα, στο ωραιότερο σημείο της Αθήνας, με είσοδο 10 ευρώ (που συμπεριλαμβάνει και τρία κοκτέιλ), μια γιορτή με χρώματα και αρώματα!

Tip: Μέχρι την Παρασκευή φτιάξτε ένα Athenian Spritz,  δροσιστικό και πανεύκολο, που μας ενθουσίασε στην Τήνο!

→ 1 μέρος Otto’s Athens Vermouth

→ 1 μέρος Prosecco ή ξηρό αφρώδες κρασί 

→ Λίγο Aegean Tonic της Three cents

Με τη σειρά που αναγράφονται, σε φαρδύ ποτήρι με πάγο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή