Μακαρονάδες, καριόκες και συμπάθεια

Μακαρονάδες, καριόκες και συμπάθεια

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φαγητά-χάδια και τα νόστιμα της εβδομάδας.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τον φετινό Αύγουστο σημειώθηκε πτώση 33,6% στα έσοδα των επιχειρήσεων εστίασης σε σχέση με τον Αύγουστο του ’19, πτώση που ακολούθησε την καθίζηση του κλάδου τους προηγούμενους μήνες. Αναμενόμενο. Κι έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο χειμώνα / Εμείς συνεχίζουμε να στηρίζουμε την εστίαση, στο μέτρο που μπορούμε, επιβραβεύοντας με τον οβολό μας τους σωστούς επαγγελματίες. Αλλιώς: γυρίζουμε την πλάτη σε όσους δεν τηρούν ευλαβικά τα μέτρα της πολιτείας. Δεν οφείλουμε να εξηγούμε σε κανέναν τα αυτονόητα / Τώρα περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη για φαγητά-χάδια, για εμπειρίες και τιμές φιλικές. Τώρα περισσότερο από ποτέ.

Στα νόστιμα της εβδομάδας: οι σπαρταριστές μακαρονάδες με φρέσκα, της στιγμής, ζυμαρικά της Άλεξ Βασιλάτου (φωτογραφία) στο Aλ3ξ The fresh pasta bar στην πλατεία Δεξαμενής, στο Κολωνάκι (Τ/210-36.44.142). Τρία στα τρία οι επιλογές μας: μια σπαγκετάδα με ψιλοκομμένο τραγανό μπέικον και σύγλινο, σάλτσα βουτύρου και παρμεζάνας και αυγό ποσέ, που σπας με το πιρούνι για να ενωθεί ο ρευστός κρόκος με την υπόλοιπη σάλτσα. Παπαρδέλες με σιγομαγειρεμένο ραγού σε κόκκινο κρασί, με χειροποίητο λουκάνικο, ντομάτα, βασιλικό, λίγη μπεσαμέλ και πιπέρι. Και μια σπαγκετάδα με σουτζουκάκια κοτόπουλου, χρωματιστές πιπεριές, άφθονα μπαχαρικά και τσαλαφούτι. Οι τιμές κυμαίνονται από 8,5 έως 13,5 ευρώ και οι μερίδες είναι χορταστικότατες. Ο πατέρας της μαγείρισσας, Νικόλας Βασιλάτος, δίπλα μας, ευγενής, χαρίεις περιποιητής.

Έκτακτος, όπως πάντα, ο καφές στο Redd. Αυτή την εβδομάδα πέρασα και από τα δυο τους καταστήματα, στο Κολωνάκι (Καψάλη 8, Τ/216-90.02.141) και στη Γλυφάδα (Ανδρέα Παπανδρέου 3, Τ/210-69.28.050). Μπράβο για το ορθώς εκπαιδευμένο προσωπικό, που δουλεύει σωστά την καλή πρώτη ύλη της εταιρείας / Εξαίσιες καριόκες και άλλα εκλεκτά παλαιάς κοπής κεράσματα από τον εκ Ξάνθης ορμώμενο Παπαπαρασκευά στη Γλυφάδα (Παπανδρέου 13 και Λαζαρίδη, Γλυφάδα, Τ/210-89.80.220). Γλυκίσματα με αύρα ιστορίας. Μας ομόρφυναν ένα απομεσήμερο Τρίτης στο γραφείο.■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή