Ένα γλυκό θα φέρει την άνοιξη

Ένα γλυκό θα φέρει την άνοιξη

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι νόστιμες δημιουργίες του Σπύρου Πεδιαδιτάκη.

Τα κατάφερε! Όχι απλώς να μας κάνει να λιγουρευτούμε, ούτε μόνο να θαυμάσουμε. Κατάφερε να γουρλώσουμε τα μάτια, να μας πιάσει ακατάσχετη σιελόρροια και να επιδοθούμε, μεγάλοι άνθρωποι, σε επίμονα μουγκρητά βαθιάς ικανοποίησης και να συναγωνιζόμαστε ποιος θα εκστομίσει το πιο εμβριθές επιφωνηματικό σχόλιο! Αλλά και να σκίσει μέσα μας τη μεθεόρτια αθυμία, να σηκώσει την γκρίζα κουρτίνα της καραντίνας και να ρεμβάσουμε. 

Αυτός που τα κατάφερε είναι ο 30χρονος Σπύρος Πεδιαδιτάκης, μερακλής ζαχαροπλάστης, δημιουργικός και πρωτότυπος. Έως πριν από λίγο καιρό ήταν ο επικεφαλής πατισιέ της διάστερης Σπονδής, τώρα είναι ο καλλιτεχνικός και τεχνικός διευθυντής του Ourse, ζαχαροπλαστείου στη Γλυφάδα που μετράει μήνες ζωής. Γι’ αυτά τα γλυκά του από το Ourse σας γράφω. 

Πολυεπίπεδα, πυκνά, εξαιρετικά στην όψη, με πολλαπλές υφές, γεύσεις, υπογεύσεις και υπεργεύσεις, με άριστες πρώτες ύλες, τα γλυκά του Ourse είναι κυρίως πρωτότυπες εκδοχές κλασικών γλυκών της μεγάλης γαλλικής ζαχαροπλαστικής. 

Δείτε, δοκιμάστε την κλασική Saint Honoré, με βανίλια Μαδαγασκάρης και καραμέλα, αλλά και την εκδοχή με gianduja, με πραλίνα από φουντούκι και σοκολάτα γάλακτος. 

Δείτε το Paris-Αίγινα: μια παραλλαγή του περίφημου Paris-Brest, στεφανιού από ζύμη σου, γεμισμένου στην κλασική του εκδοχή με πραλίνα φουντουκιού, στην περίπτωσή μας με πραλίνα από φιστίκια Αιγίνης, εξ ου και το πειραγμένο όνομα. 

Δείτε το Μont Βlanc σε τάρτα, με κρέμα βανίλιας, μαρμελάδα κάστανο, κάστανα κονφί. Την τάρτα πεκάν με αλμυρή καραμέλα και κανέλα. Την τάρτα φλαν με άφθονη βανίλια, την τάρτα μήλου με καραμελωμένη σφολιάτα και γλυκά μπαχαρικά. Τα σοκολατάκια, τα μπισκότα, τις πραλίνες, τις καραμέλες, τα αλείμματα, άπαντα χειροποίητα. 

Δείτε, δοκιμάστε τις σοκολάτες του: μακρουλές, οβάλ τελειότητες, προς στιγμήν δεν καταλαβαίνεις τι γλυκό είναι και πώς να το φας. Το περίβλημα είναι καμωμένο από εξαιρετικής ποιότητας σοκολάτα και οι τρεις γεμίσεις πλούσιες: με φιστικοβούτυρο και μαρέγκα με αλμυρά φιστίκια, με πραλίνα φουντουκιού, καραμέλα και καραμελωμένα φουντούκια, με μαρμελάδα από φρούτα του πάθους και γκανάς σοκολάτας γάλακτος. 

Κύριε Πεδιαδιτάκη, λαχταράω να δω από εσάς δύο πράγματα: 
ž⇒ Πέρα από τα γήινα, ξηροκαρπάτα και βουτυράτα, μερικά πιο ελαφρά, πιο δροσερά γλυκά.
ž⇒ Τα δικά σας ελληνικά: κλασικά γλυκά φτιαγμένα με φρέσκο γούστο, αλλά και γλυκά με προϊόντα ντόπια, όπως μαστίχες, ανθόνερα χιώτικα και ροδόνερα από την Κοζάνη, μήλα Τριπόλεως, πορτοκάλια χανιώτικα και από τη Λακωνία, μέλια βουνίσια και θαλασσινά, κρόκο Κοζάνης (!), φρέσκα τυριά κυκλαδίτικα. ■

Ourse, Μυστρά 39, Άνω Γλυφάδα, Τ/212-10.67.019

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή