Στο νεότευκτο Good Mood Food, στη Θεσσαλονίκη

Στο νεότευκτο Good Mood Food, στη Θεσσαλονίκη

Ερωτευμένοι με τον δρόμo.

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έχουμε άπαντες καταλήξει στο consensus ότι κάποια φαγητά θέλουν τον χώρο τους, τον τρόπο τους, διέπονται από ορισμένες αρχές, σωστά; Ένα μικρό παράδειγμα, για να σας διαφωτίσω: το street food σερβιρισμένο εκτός δρόμου τι σόι street food είναι, χάνει κάτι από τον αυθεντικό τσαμπουκά του, έτσι δεν είναι; Όποιος διαφωνεί να μιλήσει τώρα, αλλιώς ας σιωπήσει για πάντα. Ε, λοιπόν, τολμώ πρώτος να σηκώσω το χέρι μου και να πω πως οι κανόνες ενίοτε καταστρατηγούνται πολύ ευχαρίστως, απελευθερώνοντάς μας από τη δογματική αιχμαλωσία των κανονιστικών παραδοχών μας. Λαμπρό παράδειγμα το χαμπέρι που σας φέρνω από τη Θεσσαλονίκη: το εστιατόριο Good Mood Food, στο ισόγειο του νεότευκτου urban ξενοδοχείου Onoma στον Βαρδάρη. Όπερ το ’χει τάμα να κάνει μικρούς και μεγάλους πανευτυχείς με τα γαστριμαργικά και διακοσμητικά του καμώματα. Το καταιγιστικό coolness του χώρου σε βάζει αυθωρεί και παραχρήμα στο νόημα: ολούθε ένα τριαλαρί, ένα ξεφάντωμα της ποπ κουλτούρας. Action heroes πάνω στα τραπέζια, φασέικα διακοσμητικά, φωτιστικά, βιβλία, αντικείμενα, χρώματα έντονα που ξεπετιούνται πάνω στο περιρρέον γκρι. Μου θύμισε αντίστοιχους χώρους σε ξενοδοχεία στη Βιέννη, στο Βερολίνο κ.α. 

Συντονισμένο το όλον με το φαγητό: ο σεφ Νικόλας Στεφανίδης έχει εκπονήσει ένα μενού-μες-στην-καλή-χαρά, μια βουτιά στην απενοχοποιημένη απόλαυση, καλώς καμωμένο, με τεχνικές, πλην όμως όχι ξενέρωτο. Είναι όσο βρόμικο χρειάζεται. 

Σημειώστε για αρχή: κροκέτες καρότου με πορτοκάλι και κύμινο. Έξτρα τραγανές, ζωντανό, ζουμερό καρότο στην ψίχα τους, μοσχομυρωδάτες. Mac and cheese, όσο κρεμώδες αλλά και όσο μαστιχωτό πρέπει. Στικ τυριού με σφέλα, σε ντύμα τεμπούρα, με μαρμελάδα ντομάτας και τσάτνεϊ μάνγκο.

Στο νεότευκτο Good Mood Food, στη Θεσσαλονίκη-1
Φωτ. Χρόνης Σπανός

Το βαρύ πυροβολικό: έξοχο fish and chips. Ένα λιχούδικο bao bun με καπνιστή πανσέτα, γλάσο σόγιας, μουστάρδα και δροσερά μυριστικά. Ένα εμπνευσμένο flatbread με μανιτάρια φρικασέ, άγρια χόρτα και μοτσαρέλα Κερκίνης. Ένα γκλόριους χοτ ντογκ με τα περίφημα λουκάνικα Τζουμαγιάς Σερρών, μαγειρεμένο λάχανο, αυγό τηγανητό, ασιατική μαγιονέζα, χειροποίητη κέτσαπ. 

Το στόμα παρατηρεί και θαυμάζει: εδώ κι εκεί ξεχωριστά ελληνικά προϊόντα, οργανικά ενσωματωμένα στο δύσκολο και με δικούς του κανόνες φαγητό του δρόμου. Όπως το βελούδινο τυράκι της Τήνου στην ελληνική σαλάτα με πολύχρωμα ντοματίνια, κρίταμο, αγγούρι και χειροποίητο παστέλι ηλιόσπορου. Τι ωραίος συνδυασμός, τι σπουδαίο τυρί! Μπράβο στον σεφ που μας το θύμισε. Σπεύσατε όθεν και μη λησμονήσετε να βγάλετε μια φωτογραφία στο photobooth δίπλα στη ρεσεψιόν. Μια αλλιώτικη σέλφι. 

Mood Super casual.
Crowd
Πελάτες του ξενοδοχείου, αλλά και φιλέρευνοι foodies της πόλης.
Κόστος
Περίπου 20 €/άτομο χωρίς ποτά.
Διεύθυνση
Mοναστηρίου 24, Onoma Hotel, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2314-423300.
Μέρες/ώρες λειτουργίας:
Καθημερινά μεσημέρι-βράδυ.
Κράτηση
Επιθυμητή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή