Κρασί για καλό σκοπό

Επετειακή φιλανθρωπική δημοπρασία από τον Γιώργο Σκούρα.

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον Γιώργο Σκούρα γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Από τότε που, άρτι αφιχθείς από την Εσπερία, αποφάσισε να παρουσιάσει τον Μέγα Οίνο, το πρώτο εμβληματικό κρασί του, με τρόπο πρωτόγνωρο για εκείνα τα χρόνια: εκδήλωση σε αθηναϊκό θέατρο, οργανωμένη από την τότε ντίβα της ελληνικής τηλεόρασης  Έλλη Ευαγγελίδου! Βρέθηκα στην αίθουσα με εντολή του αρχισυντάκτη της εφημερίδας να καλύψω το γεγονός και κάπως έτσι γνωρίστηκα με τον φέρελπι νεαρό οινολόγο. Η συνέχεια είναι μάλλον γνωστή. Ο Σκούρας προχώρησε με μεγάλα, σταθερά βήματα, κατακτώντας με το σπαθί του μία από τις πρώτες θέσεις στο οινικό στερέωμα κι εγώ λίγα χρόνια αργότερα γύρισα την πλάτη στα κλασικά και αφιερώθηκα στην οινοδημοσιογραφία. Έτσι, η γνωριμία με τον Γιώργο Σκούρα συνεχίστηκε και εξελίχθηκε σε φιλία που διαρκεί, χωρίς ποτέ να έχει σκιαστεί από το παραμικρό συννεφάκι. Τόσο ο ίδιος όσο και η υπέροχη σύντροφός του, η Ουρανία, και η νεότερη γενιά που μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι, η Στέλλα και ο Δημήτρης, είναι μια οικογένεια που τιμά τον χώρο του κρασιού και την οποία εκτιμώ βαθύτατα.

Γνωρίζοντας την κοινωνική ευαισθησία του Γιώργου Σκούρα, δεν με ξάφνιασε καθόλου η πρόσφατη απόφαση για την επετειακή φιλανθρωπική δημοπρασία συλλεκτικών φιαλών Λαβύρινθος 21 χρονιές που κυκλοφόρησε φέτος το Κτήμα Σκούρα με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Είκοσι μία από αυτές τις συλλεκτικές φιάλες διατέθηκαν για τη δημοπρασία, της οποίας όλα τα έσοδα προορίζονται για την υποστήριξη των σκοπών της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών / Πόρτα Ανοιχτή.

Η δημοπρασία οργανώθηκε από τη VERGOSAuctions και με έναν έντονο ρυθμό χτυπημάτων από τους συμμετέχοντες έφτασε το σύνολο της αξίας πώλησης για τις είκοσι μία αριθμημένες φιάλες στο συμβολικό ποσό των 21.000 ευρώ.

ΙΝFO → Λαβύρινθος 21 χρονιές
Πρόκειται για μια «επαναστατική» ιδέα, στην οποία είκοσι μία χρονιές Μέγας Οίνος μπαίνουν στα μονοπάτια του Λαβύρινθου, οινοποιημένες με φροντίδα και γνώση, παλαιωμένες σε ιδανικές συνθήκες, ενώνουν τον δυναμισμό τους σε ένα και μοναδικό κρασί με το όνομα 21 χρονιές και παρουσιάζονται σε 1.000 αριθμημένες κασετίνες με την πνευματική συντροφιά ενός βιβλίου με 21 ιστορίες του στρατηγού Μακρυγιάννη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή