Τα μοναδικά κρασιά του Gérard Bertrand

Τα μοναδικά κρασιά του Gérard Bertrand

Η ροζ πλευρά των πραγμάτων.

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αυτό το πρώτο κείμενο της ολοκαίνουργιας χρονιάς, με όσα σπαράγματα αισιοδοξίας μπορώ να ανασύρω, θέλω να ζωγραφίσω ένα ροζ χαμόγελο, να ονειρευτώ ένα ροζ, ανέφελο μέλλον και φυσικά να πιω ένα ροζέ κρασί!

Επιτρέψτε μου λοιπόν να σας συστήσω τον monsieur Gérard Bertrand. Ψηλός, λιπόσαρκος, γκριζομάλλης, με γαλάζια φωτεινά μάτια, θα μπορούσε να είναι κινηματογραφικός αστέρας, διεθνής πλεϊμπόι. Στην πραγματικότητα είναι ένας πρώην επαγγελματίας διεθνής παίκτης ράγκμπι, που κάποια στιγμή επανασχεδίασε τη ζωή του και γύρισε στον αμπελώνα όπου έφτιαχνε κρασί δίπλα στον πατέρα του, όταν ήταν 10 χρονών. Ανανεώνοντας τα πάντα, βάζει στόχο να γίνει η πρώτη δύναμη στην περιοχή και να αναδείξει τα κρασιά του Languedoc-Roussillon, ανεβάζοντάς τα στις πρώτες θέσεις των premium γαλλικών κρασιών. Επίσης, στόχος του είναι να προωθήσει το art de vivre της νότιας Γαλλίας, που φέρνει κοντά τους ανθρώπους γύρω από ένα ποτήρι τοπικό κρασί και δημιουργεί διεθνείς δεσμούς ανάμεσα στη γαστρονομία, στις εθνικές παραδόσεις και σε κάθε μορφή τέχνης, συμπεριλαμβανομένων της μουσικής, της ζωγραφικής, της γλυπτικής. 

Επίσης, έχοντας πειστεί ότι ο δρόμος για τα πραγματικά μεγάλα κρασιά περνάει μέσα από τον σεβασμό στη φύση προωθεί τη βιοποικιλότητα με βιοδυναμική καλλιέργεια και την προσπάθεια επέκτασης των οργανικών καλλιεργειών στο Languedoc. Όταν ρωτήθηκε πώς πιστεύει ότι θα τα καταφέρει όλα αυτά, απάντησε: «Με φιλοδοξία, θράσος και σχεδιασμό! Πιστεύω ότι το Languedoc-Roussillon είναι μοναδικό, διαθέτοντας αμπελώνες και ποικιλίες που επιτρέπουν τη δημιουργία σπουδαίων κόκκινων, ροζέ, λευκών, ενισχυμένων και αφρωδών κρασιών. Έχω δεσμευτεί να προωθήσω αυτόν τον πλούτο σε όλο τον κόσμο». 

Διαβάζω το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο του, που μου αφιέρωσε στην επίσκεψή του στην Αθήνα, και δοκιμάζω τα ροζέ κρασιά Gérard Bertrand που εκφράζουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του: Gris Blanc Rosé (13,80 €): Κερασένιο, δροσερό, φρέσκο, ιδανικό απεριτίφ ή με σούσι και μεσογειακές σαλάτες. Cote des Roses (18,40 €): Cinsault, Syrah, Grenache, «ένα κρασί που μπορείτε να το προσφέρετε όπως θα προσφέρατε ένα μπουκέτο με τριαντάφυλλα», γράφει. Hampton Water (22,39 €): Cinsault, Mourvèdre και Grenache σε ένα απόλυτα ροκ σταρ κρασί που «υπογράφουν» οι Jon Bon Jovi, Jesse Bon Jovi και Gérard Bertrand, φρέσκο και φρουτώδες, με ελαφρύ πέρασμα από βαρέλι, ιδανικό για τσιμπολόγημα σε πάρτι. Château La Sauvageonne La Villa rosé (59,50 €): Mourvèdre, Viognier, Grenache, Vermentino. Από το θρυλικό οινοποιείο, που βρίσκεται στην ιδανικότερη θέση για οινοπαραγωγή, ένα κρασί που η ζύμωσή του ξεκινά σε δεξαμενή και ολοκληρώνεται σε δρύινα βαρέλια. Φράουλες και μπαχαρικά, ένα κρασί φαγητού, για πουλερικά, ψάρια και λευκά τυριά. Clos du Temple 2019 (221 €): Δημιουργήθηκε στο ιστορικό terroir του Cabrières, στο λίκνο των ροζέ κρασιών.

Ωριμάζει σε καινούργια βαρέλια, που έχουν επιλεγεί βάσει της προέλευσης του ξύλου, για έξι μήνες, με τις οινολάσπες και μπατονάζ. Απίστευτα αρώματα, μεταλλικότητα, διάρκεια. Κρατήστε το άφοβα στην κάβα σας αρκετά χρόνια και απολαύστε το με κόκκινες μακαρονάδες θαλασσινών, λιπαρά κόκκινα ψάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή