Bartender ετών 80, υπάλληλος της χρονιάς

Bartender ετών 80, υπάλληλος της χρονιάς

Διακρίθηκε για την απροσποίητη φιλοξενία που παρέχει εδώ και έξι δεκαετίες πίσω από τη μπάρα.

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο bartender που διακρίθηκε στα 2021 Forbes Travel Guide Star Awards στην κατηγορία Ξενοδοχειακός Υπάλληλος της Χρονιάς έχει κάποια απροσδόκητα χαρακτηριστικά. Δεν έχει κινητό τηλέφωνο, δεν χρησιμοποιεί e-mail, δεν αποτελεί μέλος κάποιας hip διεθνούς κοινότητας μπάρμαν, ως είθισται. Επίσης δεν έχει τατουάζ, δεν έχει γενειάδα, δεν φοράει τζιν (και πιθανότατα ούτε μοδάτα t-shirt) και διανύει την όγδοη δεκαετία της ζωής του. Ο λόγος για τον κ. Hisashi Sugimoto, master bartender στο ξενοδοχείο The Tokyo Station Hotel. Πρόκειται για ένα από τα εμβληματικό κτίρια της πόλης, ένα ξενοδοχείο του 1915 που βρίσκεται δίπλα στον σιδηροδρομικό σταθμό του Τόκιο στην Ιαπωνία. 

Bartender ετών 80, υπάλληλος της χρονιάς-1

Ο κ. Sugimoto εργάζεται στο ξενοδοχείο από το 1958 και μάλιστα ήταν αυτός που αργότερα έδωσε το όνομα στο μπαρ του Tokyo Station Hotel, με την επένδυση από σκούρο ξύλο, τα δερμάτινα καθίσματα και τα υπέροχα φωτισμένα ράφια του. Στο Bar Oak, όπως λέγεται, εργάζεται εδώ και έξι δεκαετίες με αφοσίωση και ζήλο. Βρίσκεται πίσω από το μπαρ πέντε μέρες την εβδομάδα και σερβίρει όσους καταφέρνουν να βρουν ελεύθερη μια από τις 16 θέσεις καθήμενων. Η δημοφιλία του ίδιου στους επισκέπτες του ξενοδοχείου είναι και ένας από τους λόγους που ο Hisashi εργάζεται ακόμα, σε αυτή την ηλικία. 

Σύμφωνα με το Forbes, συνάδελφοί του αναφέρουν ότι είναι το πάθος του να κάνει χαρούμενους τους επισκέπτες, οι οποίοι συνεχίζουν να επιστρέφουν μετά από χρόνια, πιθανότατα για να νιώσουν αυτό που στην Ιαπωνία λέγεται Omotenashi, δηλαδή την απροσποίητη, αυθεντική φιλοξενία που προσφέρει ο αγαπημένος τους bartender. 

Bartender ετών 80, υπάλληλος της χρονιάς-2

Ο ίδιος έχει δημιουργήσει δεκάδες signature κοκτέιλ για το μενού του μπαρ, το πιο διάσημο ωστόσο είναι το Tokyo Station, που εμπνεύστηκε το 1990 για την 75η επέτειο του ξενοδοχείου και από τότε ανήκει στα ευπώλητα. Το Tokyo Station κοκτέιλ έχει κοκκινωπό χρώμα, που παραπέμπει στα κόκκινα τούβλα του σταθμού, ενώ το κομμάτι του μοσχολέμονου που στολίζει το ποτήρι θυμίζει το χρώμα των πεύκων που έχουν φυτευτεί μπροστά στο κτίριο. Αν και πρόκειται για μια συνταγή δεκαετιών, ο κ. Sugimoto δηλώνει πως συνεχίζει να αρέσει τόσο στους παλιούς όσο και στους νέους πελάτες του, καθώς είναι πολύ ισορροπημένο, γλυκόπικρο, αρκούντως βοτανικό αλλά και αναζωογονητικό, χάρη στο τζιν που αποτελεί το ποτό βάσης. 

Ας πιούμε στην υγειά του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή