Προληπτικά μέτρα ΗΠΑ για τον νέο κοροναϊό στην Κίνα

18s1pneum

Οι αρχές των ΗΠΑ ήδη ξεκίνησαν να ελέγχουν τους ταξιδιώτες, σε πρώτη φάση σε τρία αεροδρόμια, προκειμένου να εντοπίζουν ανθρώπους που είναι ή έχουν περάσει από την πόλη Βουχάν της κεντρικής Κίνας και μπορεί να εμφανίζουν συμπτώματα του νέου κοροναϊού.

Σομαλία: Τουλάχιστον 19 νεκροί σε επίθεση τζιχαντιστών της Σεμπάμπ εναντίον χωριού στον νότο

18s81000w_q95

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μάχες στη νότια Σομαλία ανάμεσα σε μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Σεμπάμπ, στρατιωτικούς και μαχητές που ανήκουν σε τοπικές παραστρατιωτικές ομάδες.

Λύσεις και προκλήσεις για την ηλεκτροκίνηση

gkat_08_1701_page_1_image_0002 ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θεωρούνται, λανθασμένα, από πολλούς ως κάποιου είδους νεωτερισμός. Μια ματιά στην ιστορία τους επιφυλάσσει μια έκπληξη: στην πραγματικότητα το πρώτο υβριδικό τετρακίνητο όχημα που λειτούργησε με μπαταρία εφευρέθηκε το 1912 από τον πατέρα του ηλεκτρικού λαμπτήρα, Τόμας Εντισον.

Σενάρια στρατιωτικής αποστολής από την ΕΕ στη Λιβύη

shutterstock_210760156

Η ΕΕ φιλοδοξεί να έχει έναν ρόλο για την τήρηση της εκεχειρίας στη Λιβύη, αν επιτευχθεί ειρηνευτική συμφωνία την Κυριακή στο Βερολίνο, ωστόσο τα μέσα που διαθέτουν πολλά κράτη μέλη είναι περιορισμένα, υπογράμμισαν σήμερα διπλωμάτες στις Βρυξέλλες.

Ισλανδία: Κινέζοι τουρίστες βρέθηκαν νεκροί σε δημοφιλές αξιοθέατο

shutterstock_505154587 BBC

Νεκροί στο σημείο μίας αεροπορικής συντριβής του 1973 βρέθηκαν δύο νεαροί Κινέζοι τουρίστες στη νότια Ισλανδία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο άντρας και η γυναίκα βρέθηκαν νεκροί στην περιοχή Σολχεϊμασαντούρ, η οποία αποτελεί πόλο έλξης τουριστών, λόγω του «κουφαριού» ενός αμερικανικού στρατιωτικού αεροπλάνου, το οποίο κατέπεσε σε παραλία της περιοχής το 1973.

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΑΛΛΗΣΚΟΠΙΑ

VIDEO

29

Χαμένοι στην Ευρώπη

Μέσα από μια νέα μελέτη περιγράφεται η άγνωστη ιστορία της οδύσσειας των αγωνιστών του Υψηλάντη για να επιστρέψουν στην Ελλάδα και φανερώνεται η δύναμη του φιλελληνικού κινήματος στην καρδιά της Ευρώπης.