Παράδοση ΚΠΙΣΝ στο Δημόσιο σε κλίμα γιορτής

Παράδοση ΚΠΙΣΝ στο Δημόσιο σε κλίμα γιορτής

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι 1.200 θέσεις που διατέθηκαν δωρεάν στο ευρύ κοινό μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας εξαφανίστηκαν μέσα σε λίγες ώρες. Τόσοι είναι οι τυχεροί που θα βρεθούν στην αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για να παρακολουθήσουν την αυριανή, επίσημη τελετή παράδοσης του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην ελληνική κοινωνία· μαζί με τους επίσημους που έχουν προσκληθεί, όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αλλά και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς, οι οποίοι συνέβαλαν κατά τη διάρκεια της θητείας τους στην ομαλή εξέλιξη του έργου. Το τι ακριβώς θα γίνει στη διάρκεια της εκδήλωσης, που θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα είναι επτασφράγιστο μυστικό από τους ανθρώπους του ΚΠΙΣΝ, οι οποίοι το μόνο που λένε εμφατικά σε κάθε ευκαιρία είναι πως θέλουν η τελετή παράδοσης να είναι μια μεγάλη έκπληξη, μια γιορτή, και γι’ αυτό απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση στο κοινό για το απόγευμα της Πέμπτης. Οι θέσεις στην αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» έχουν συμπληρωθεί, όμως όσοι θέλουν μπορούν να βρεθούν στους υπόλοιπους χώρους του ΚΠΙΣΝ, όπως ο Πύργος Βιβλίων, ο Φάρος, η Αγορά, το Ξέφωτο, όπου μεγάλες οθόνες θα αναμεταδίδουν ό,τι γίνεται μέσα στην αίθουσα. Εκεί θα πραγματοποιηθεί το κύριο καλλιτεχνικό κομμάτι, πολλές εκδηλώσεις, όμως, θα φιλοξενηθούν και στους επιπλέον χώρους.

Τη σκηνοθετική επιμέλεια του προγράμματος έχει αναλάβει ο Θωμάς Μοσχόπουλος και στόχος είναι να παρουσιαστεί ένα καλλιτεχνικό πείραμα συνύπαρξης και ποικιλομορφίας με αναπάντεχες καλλιτεχνικές συναντήσεις· ένα πρόγραμμα-έκπληξη, αποσπάσματα του οποίου θα αποκαλυφθούν σε ποικίλα σημεία του ΚΠΙΣΝ, προσκαλώντας τους επισκέπτες να γίνουν μέρος της γιορτής.

Χορός, μουσική, τραγούδι, αφηγήσεις, αστική κουλτούρα και happenings συναντιούνται σε έναν δημιουργικό διάλογο και αντανακλούν τις απεριόριστες δυνατότητες έκφρασης που μπορεί να αγκαλιάσει το ΚΠΙΣΝ. Στο τέλος της γιορτής θα παρουσιαστεί ένα εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων.

Στις 29 Δεκεμβρίου 2016 το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος απηύθυνε επισήμως πρόσκληση στο ελληνικό Δημόσιο να πιστοποιήσει την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών και να ξεκινήσει η παραλαβή του ΚΠΙΣΝ από τον τελικό του ιδιοκτήτη, την ελληνική κοινωνία, μέσω των φορέων που την εκπροσωπούν. Το ΙΣΝ αποχωρεί πλήρως από τη διαχείριση του έργου και δεν θα έχει καμία συμμετοχή στη διοίκηση του οργανισμού ΚΠΙΣΝ, αλλά ούτε και στη διαχείριση ή διοίκηση οποιουδήποτε άλλου εμπλεκόμενου οργανισμού. Αύριο μπαίνουν και επισήμως υπογραφές. Μια νέα εποχή ξεκινάει για το ΚΠΙΣΝ, στην αγκάλη πλέον του ελληνικού Δημοσίου…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή