Ο ανεξερεύνητος κόσμος των ψηφιακών παιχνιδιών

Ο ανεξερεύνητος κόσμος των ψηφιακών παιχνιδιών

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για το Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας (IFA) ο Νοέμβριος είναι μήνας ψηφιακός, και αυτό δεν συμβαίνει φέτος για πρώτη φορά. Κατά τον δεύτερο «Ψηφιακό Νοέμβριο» πρωταγωνιστής είναι το βιντεοπαιχνίδι. Στο συγκεκριμένο πλαίσιο φιλοξενούνται εκδηλώσεις –συζητήσεις στρογγύλης τραπέζης και webinars– που ασχολούνται με όλο το φάσμα της επιχειρηματικότητας και τις δυνατότητες υποστήριξης της βιομηχανίας των ψηφιακών παιχνιδιών, τις ευκαιρίες που προσφέρουν στην εκπαίδευση, αλλά και τις συνθήκες δημιουργίας τους.

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι μετά το βιβλίο, το βιντεοπαιχνίδι είναι η πιο ισχυρή πολιτιστική βιομηχανία σήμερα», μας λέει η Κριστίν Πουρέ, διευθύντρια της βιβλιοθήκης Octave Merlier του IFA. Εδώ λειτουργεί από το 2015 ένας χώρος αποκλειστικά αφιερωμένος στα βιντεοπαιχνίδια και στην κουλτούρα «geek», αναγνωρίζοντας ότι, μετά 30 χρόνια παρουσίας, αποτελούν πλέον μια καθιερωμένη μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης. Στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών της βιβλιοθήκης –βεβαίως, είναι κλειστός από τον Μάρτιο λόγω των συνθηκών– συχνάζουν κυρίως παιδιά. Αλλά και γονείς για να παίξουν στις κονσόλες παιχνίδια που, πέρα από την ψυχαγωγία, εκπαιδεύουν και μαθαίνουν στους αμύητους μεγάλους αυτό που τα παιδιά γνωρίζουν ήδη: ότι το gaming δεν είναι απλώς μια «κακή συνήθεια» για μοναχικούς.

Ο Νοέμβριος των βιντεοπαιχνιδιών του Ινστιτούτου ολοκληρώνεται σήμερα με δύο ψηφιακές συζητήσεις, στις οποίες συμμετέχουν Ελληνες και Γάλλοι ειδικοί του χώρου: Η πρώτη (5.30 μ.μ.) αφορά την επιχειρηματικότητα του συγκεκριμένου παραγωγικού τομέα και επιδιώκει να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικές με την υποστήριξη του κλάδου, τον τρόπο ανάπτυξης καινούργιων προϊόντων, καθώς και τις δυνατότητες προώθησής τους στην αγορά. Η δεύτερη συζήτηση (7.30 μ.μ.) δίνει στο κοινό την ευκαιρία να καταλάβει τις ιδιαιτερότητες των βιντεοπαιχνιδιών, να μπει στα παρασκήνια της δημιουργίας τους και να ανακαλύψει τον τρόπο που μεταμορφώνουν την πραγματικότητα. «Στόχος είναι να εξηγήσουμε πώς, με τις νέες τεχνολογίες και την τεχνογνωσία των ψηφιακών παιχνιδιών, έχουμε την ευελιξία να δημιουργήσουμε νέους κόσμους ανοιχτούς στην εξερεύνηση και να διηγηθούμε μια ιστορία με πολλούς διαφορετικούς τρόπους», λέει ο Βασίλης Καραβασίλης, διευθυντής του στούντιο Envy Softworks και πρόεδρος του συλλόγου δημιουργών ψηφιακών παιχνιδιών Ελλάδας, ο οποίος συμμετέχει και στις δύο συζητήσεις. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή